HBA Helmelle tappio Kotkassa

31.10.2016

Pelikarhut jyräsi peräti 105-53 voittoon Helmi Basket HBA:sta Kotkassa keskiviikkona pelatussa naisten Korisliigan ottelussa.

Ottelu alkoi HBA:lta hyvin ja heitot löysivät koriin Karhuvuoren isossa salissa. Toisaalta myös kotijoukkue pääsi helpon näköisesti korintekopaikkoihin ja niinpä HBA:n alun johto 13-21 kääntyi jakson lopulla PeKan 27-25 eduksi.  Toisella jaksolla HBA:n puolustus olikin joukkueen akilleen kantapää ja kun PeKan pelaajat seurasivat ahneesti ohiheittojaan HBA:n pelaajien ihmetellessä, haki PeKa useita hyökkäyslevypalloja, joista pääsi nostelemaan pisteitä korin alta.  Samalla HBA:n oma hyökkäysteho hyytyi ja joukkue sai jaksolla aikaan vain vaivaiset 4 pistettä.  Tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa jo vakuuttavasti 57-29.

Ottelun loppu oli PeKan hallintaa. Selvässä johtoasemassa kotijoukkue pelasi vapautuneesti ja HBA ei  saanut missään vaiheessa rivejään kootuksi.  PeKa peluutti koko pelaajistoaan ja onnistui laajalla rintamalla, joten pisteet jäivät Kotkaan sadan pisteen ylityksellä 105-53.  HBA:n niukasta pistesaaliista eniten saivat kasaan Nina Augustin (12/2/2 s) ja Lotta-Maj Lahtinen (11/3 r). PeKan tehopelaajia olivat Amanda Lassiter (18/11/6s), Roosa Lehtoranta (21/1/5s) ja Fatima Adams (16/9).  Seuraava Korisliigan ottelu HBA:lla on jo sunnuntaina Espoon Metroareenalla klo 14, vastassa Espoo United.