Vimpelin Veto ja Forssan Alku Helmi Basket HBA:ta vahvempia

7.12.2016

Alku hallitsi ilmatilaa Forssassa

Helmi Basket HBA:n sarakkeeseen lisättiin kaksi tappiota naisten Korisliigan toisen kierroksen käynnistyttyä kotiottelulla Vimpelin Vetoa ja vierasottelulla Forssan Alkua vastaan.

Vimpelin Wilesia Hardy on kuntoutunut viime kevään loukkaantumisestaan ja oli hurjassa vedossa Helmi Centerissä keskiviikkona pelatussa ottelussa. Hardylle ei löytynyt HBA:n riveistä pysäyttäjää ja vahva amerikkalaispelaaja nosteli korin alta ja vapaaheitoista peräti 33 pistettä jaellen myös 9 maukasta syöttöä joukkuetovereilleen. Tasaisen avausjakson jälkeen Vimpeli repäisi Hardyn johdolla 15 pisteen kaulan, joka säilyi lähestulkoon ottelun läpi loppunumeroihin 66-82 vierailijoille. Hardyn lisäksi kaksinumeroisiin lukuihin ylsivät Ulriikka Latvala(14/8) ja Tuulia Timo (12/4). HBA:n Helmi Tulonen heitti 23 pistettä.

Forssan Alun Kiana Johnson näytti sunnuntaina Forssan Feeniks hallissa, miksi hänet valittiin naisten Korisliigan marraskuun pelaajaksi.  Monipuolinen pelinjohtaja heilutti tahtipuikkoa pelin jokaisella  osa-alueella (30 pistettä, 5 levypalloa, 11 syöttöä, 7 riistoa) saaden koko Alun joukkueen pelin rullaamaan.

Forssa rynnisti heti ottelun alussa 9-0 johtoon HBA:n ihmetellessä vastustajan vauhtia. Pikkuhiljaa HBA sai rytmistä kiinni ja nousi ensimmäisen jakson lopulla kahden pisteen päähän kotijoukkueesta (18-16).  Toisella jaksolla Johnson otti ohjat käsiinsä ja Forssa karkasi useiden pallonriistojen avulla vauhdikkaisiin ylivoimahyökkäyksiin ja repäisi puoliaikaan mennessä 49-35 johdon.

Ottelun toisella puoliskolla HBA kavensi hetkittäin eroa pienemmäksi, mutta Forssan paikkapuolustus ei antanut tilaa korin lähelle ja kun muutkin Alun amerikkalaispelaajat Janella Lane(18/8/4 r), Tyonna Snow(16/5/6 r) ja Ashley Clark (18/11/4 r) pääsivät vauhtiin, oli ottelun lopputulos kotijoukkueelle selvä 96-79.  Helmi Tulonen (19/5), Sofia Rajala (14/4),Lotta-Maj Lahtinen (15/4) ja Nina Augustin (11/2/6 s) keräsivät kaksinumeroiset lukemat runsaskorisessa ottelussa.