Paikalliskamppailussa Helmi Capitalsin puolustus puristi ”mehut” HNMKY:stä

7.12.2016

Naisten 1-divisioonassa pelattiin Malmilaisten joukkueiden paikalliskamppailu kun HNMKY saapui Helmi Centeriin Helmi Capitalsin vieraaksi

 

Ottelun alusta lähtien oli asetelmat selvät, ”Caps” halusi painostaa pallollista, sekä pelata linjoja yli ja siten horjuttaa HNMKY:n pelinrakentelua. Capitals aloittikin ottelun erinomaisesti, vieden ensimmäiset neljä minuuttia 11-0 ja vierasjoukkue oli pakotettu turvautumaan aikalisään. Aikalisä ei tuonut ottelun kulkuun sen suurempaa muutosta vaan Capitalsin puolustus aiheutti jatkuvasti päänvaivaa HNMKY:n hyökkäykselle pakottaen heidät vaikeisiin ratkaisuihin, joista johtuen Capitals korjasi levypallot ja juoksi tukun helppoja nopeita toiseen päätyyn.

Ensimmäinen neljännes kirjattiin kotijoukkueelle 28-11

Toisella neljänneksellä ”Caps” tiukensi vielä puolustustaan ja paransi pieniä yksityiskohtia pakkipäässä, jonka seurauksena vierasjoukkue sai toisella neljänneksellä aikaan viisi pistettä, kun taas Capitals jatkoi pallon liikuttamista hyökkäyspäässä, jonka tuloksena oli 19 pistettä toiselle neljännekselle.

Puoliajalle siirryttiin kotijoukkueen johtaessa 47-16.

Kolmannella neljänneksellä Capitalsin hieman ”letkuillessa” kummassakin päässä kenttää pääsi HNMKY selkeästi paremmin toteuttamaan omia asioitaan, mistä johtuen neljännes vierailijoille 13-17.

Viimeisellä neljänneksellä ”Caps” paransi tekemistään pienen puhuttelun jälkeen. Pallollisessa oltiin kiinni ja linjalle tultiin niin kuin ollaan sovittu, minkä seurauksena HNMKY oli jälleen pakotettu ottamaan vaikeita ratkaisuja. Viimeinen neljännes kirjattiin kotijoukkueelle 21-11

Kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla, mutta erityisen hienoa oli nähdä Janniina Koivusen suoritukset kummassakin päässä (18pistettä, 11 levypalloa, sekä aktiivista puolustamista). Elina Oravakangas kantoi suurimman vastuun vastustajan parhaan pelaajan kaitsemisesta, jossa hän onnistuikin erittäin hyvin mm. torjuen heiton kolmesti, sekä pakottaen erittäin vaikeisiin ratkaisuihin joukkuekavereiden auttaessa.