Helmi Capitals voitokkaana vuoden ensimmäisessä ottelussa

16.1.2017

Lähtökohdat eivät tähän otteluun olleet helpoimmat, kun ainoat joukkueharjoitukset olivat loppiaisena, kun maajoukkuekomennukselta tulleet pelaajat olivat taas mukana seurajoukkueen harjoituksissa.

Kauden ensimmäisestä ottelusta muistettiin, että miten hyvin BC Nokia aloittaa ottelut ja tähän haluttiin keskittyä, että pystytään heti alusta vastaamaan intensitettiin.

Ensimmäisen neljänneksen lopussa ”Caps” sai hieman revittyä eroa vastustajaan mennen kymmenen pisteen johtoon ja peli näytti luistavan hyvin, kun palloa saatiin liikkeelle ja luotua helppoja heittoja vastustajan passiivista puolustusta vastaan. Toisella neljänneksellä BC Nokia sai selkeästi paremmin pelin juonesta kiinni ja kummassakin päässä nähtiin kovia suorituksia, joko joukkueen tekemisen kautta tai kovia yksilösuorituksia. Puoliajalle mentiin Capsin 47-32 johdossa.

Kolmannella neljänneksellä BC Nokia pystyi luomaan laadukkaampia korintekopaikkoja, kun Capitalsin puolustuksen keskittyminen herpaantui ja alettiin auttamaan vääristä paikoista.

BC Nokia alkoi tulla peliin mukaan Tuulia Timon huikealla heittopelillä (3pt 8/11). Capitalsin hyökkääminen alkoi mennä yksin yrittämiseksi ja tällöin harvemmin tapahtuu hyviä asioita, mutta onneksi onnistumiset oikeisiin paikkoihin pitivät BC Nokian kuitenkin koko ajan takaa-ajajan roolissa.

Ottelu eteni tasaisesti aina viimeisille minuuteille Capsin pitäen vierailijat vähintään muutaman pallonhallinnan päässä. Hermokontrolli Capsin pelaajilla kesti loppuun saakka ja vuoden ensimmäinen kotivoitto otettiin tärkeästä ottelusta.

Capitals onnistujiksi voidaan laskea Elina Arike, joka upotti heittonsa vastustajan passiivisia isoja pelaajia vastaan, Sara Bejedi, joka loi loistavia paikkoja itselleen ja joukkuekavereilleen.