Huima vei sarjapisteet Äänekoskelle HBA Helmen taistelusta huolimatta

31.1.2017

HBA Helmi Basket tuli perjantai illan Korisliigan otteluun hyvällä taisteluilmeellä, mutta joutui taipumaan fyysisesti vahvan Huiman pelaajille lukemin 68-79 (29-44).

Huima avasi ottelun terävästi ja vei avausneljänneksen nimiinsä 16-27. Korisliigan pistetilaston kärkipaikkaa pitkään pitänyt Faith Randolph (22 p), kevätkaudella Huiman riveihin liittynyt Batabe Zempare (20 p) ja joukkueen johtohahmo Kenya Robinson (18 p) tekivät tuhoa HBA:n korin läheisyydessä. Vaikka HBA:n puolustus toimi selvästi paremmin kuin muissa alkuvuoden otteluissa, ei oikeaoppinen puolustuskaan estänyt fyysisesti kookkaamman vastustajan todella kovia koreja. Myös toisella neljänneksellä vieraat olivat kuskin paikalla ja puoliajalle mentiin 15 pisteen vierasjohdossa.

Kolmannella ja neljännellä jaksolla HBA sai peliään enemmän raiteilleen etenkin 19 pistettä heittäneen Sini Mäkelän johdolla. Kun Mäkelä upotti jaksoilla nopeasti neljä 3 pisteen heittoa, Helmi Tulonen kokosi 10 pistettä, Lotta-Maj Lahtinen (11 p) ajoi vahvasti korille ja pirteästi esiintynyt Selina Dockery keräsi 9 pistettä muutamassa minuutissa, hätyytteli HBA jo Huiman johtoasemaa. Robinson ja Randolphin kokemus ja ratkaisut tiukassa tilanteessa varmistivat kuitenkin vierasjoukkueelle voiton.

”Pelasimme hyvän ottelun, mutta Robinson ja Randolph vastasivat aina toisessa päässä onnistumisiimme”, HBA-luotsi Pekka Salminen luonnehti. ”Kovia pelaajia on vastassa jatkossakin, joten nuorille pelaajillemme tämä on kasvun paikka: päät eivät saa painua ottelun aikana. Hyökkäyspelissämme tapahtuu aina hyviä asioita, kun pidämme pallon liikkeessä ja jätämme pomputtelun pois.”

HBA Helmi matkustaa Korisliigassa seuraavaksi Vimpelin vieraaksi keskiviikkona 1.helmikuuta.