Helmi Basket HBA kiusasi Kouvottaria

25.2.2017

Naisten Korisliigan perjantaikierroksella Kouvottaret haki vierasvoiton Helmi Basket HBA:sta vahvan toisen puoliajan turvin loppuluvuin 71-89 (39-45).

Uuden amerikkalaispelaajan Nyshia Hammondsin(14 p/7 s) debyytin myötä otteluun ennakkosuosikin asemassa lähtenyt Kouvottaret aloitti vahvasti, mutta myös kotijoukkue tuli otteluun taistelumielellä. Helmi Tulonen sai heittojyvän kohdalleen (13 p ottelun ensimmäisellä puoliskolla) ja kun pallo liikkui hyvin hyökkäyspäässä, sai HBA luotua hyviä heittopaikkoja ja myös onnistui viimeistelyssä laajalla rintamalla (Lotta-Maj Lahtinen 7 p, Ella Väätänen 6 p,  Sini Mäkelä 6 p, Selina Dockery 4 p puoliaikaan mennessä).  Vieraat nousivat kuitenkin 20-22 -johtoon ensimmäisen jakson päätteeksi Whitney Frazierin (25/15) kahdella onnistumisella.

Kouvottaret karkasi toisella kympillä suurimmillaan kahdeksan pisteen johtoon, jonka HBA kuroi kuitenkin jälleen nopeaan tahtiin umpeen. Jakson lopulla kotijoukkue kuitenkin hukkasi palloa ja kouvolalaiset pääsivät iskemään 39-45 -puoliaikajohtoon.

Vierasjoukkue tiivisti selvästi puolustustaan puoliajan jälkeen ja pyrki eliminoimaan heittotilan HBA:lta. Kotijoukkueen konseptit olivat jonkin aikaa sekaisin ja Kouvottaret alkoi repiä eroa lähemmäs 20 pistettä. HBA:lle puolustukselle tuotti myös vaikeuksia etenkin tarkasti heittäneen Jacqueline Luna-Castron (16/9) kuriin saaminen. Päätösneljännekselle lähdettäessä tilanne oli vierailijoiden hyväksi 51-65.

HBA taisteli loppuun saakka ja kävi päätösneljänneksellä lähimmillään 11 pisteen päässä, mutta Kouvottaret piti sitkeästi johtoasemansa ja nappasi siten kaksi sarjapistettä mukaansa Kouvolaan.

Lopputuloksesta huolimatta kotijoukkueella oli positiivinen taisteluilme ja pistesarakkeeseen tuli tasaisesti merkintöjä: Ella Väätänen (15/3), Helmi Tulonen(15/4), Lotta-Maj Lahtinen (13/10/7s), Sini Mäkelä (8/3), Sofia Rajala (8/6) ja Selina Dockery (7/6). HBA:n Korisliigan ottelut jatkuvat vierasotteluilla Pelikarhuja (to 2.3.) ja Espoo Unitedia (su 5.3) vastaan.