Sarjakärki HyPo otti voiton HBA Helmestä

HBA Helmi Basketin staff : valmentaja Mirka Dettmann, fysioterapeutti Niklas Hamnström, päävalmentaja
Pekka Salminen, valmentaja Jari Nykänen, joukkueen johtaja Lea Hakala
HBA Helmi Basketin staff : valmentaja Mirka Dettmann, fysioterapeutti Niklas Hamnström, päävalmentaja Pekka Salminen, valmentaja Jari Nykänen, joukkueen johtaja Lea Hakala
Toimitsijakokemusta samassa perheessä!

Runkosarjan voiton hyvissä ajoin varmistanut Hyvinkään Ponteva karkasi Helmi Basket HBA:lta naisten Korisliigan runkosarjan viimeisessä ottelussa Helmi Centerissä lauantaina.

Jo avausneljänneksellä HyPo peluutti koko pelaajistoaan keräten laajalti onnistujia, kun taas kotijoukkueen 14 ensimmäisestä pisteestä vastasi yksin erinomaisen ottelun pelannut Sofia Rajala (24/2) muiden pelaajien hakiessa heittojyväänsä.

HyPo ja Bria Goss (15/3/6 syöttöä) jatkoivat vahvoja otteitaan myös toisella jaksolla. HBA sai kerättyä pisteitä jo muidenkin pelaajien toimesta, mutta puoliajalle mentäessä vieraiden johto oli 19 pistettä (26-45).

Puoliajan jälkeen Ponteva katkaisi lopullisesti HBA:n selkärangan vieden kolme ensimmäistä minuuttia 11-0, joten voittajasta ei ollut epäselvyyttä.  Molemmat joukkueet peluuttivat laajasti pelaajiaan ja HyPo pelasi hyvällä ilmeellä ajatusten ollessa jo varmasti suunnattuna kohti alkavia play offs otteluita. HBA pelasi yritteliäästi kotiyleisön edessä ja vei viimeisen jakson pistein 23-14, mutta loppulukemat olivat HyPolle selvät 85-57.

Pontevan tehokkaimpia oli Gossin lisäksi  hurjan ottelun pelannut Niina Laaksonen (26/2), jota säestivät levypallopeliä hallinneet Laura Saarinen (8/13) ja Taru Tuukkanen(4/16).

HBA:n ”senioripelaajat” Nenna Lindström, Nina Augustin, Selina Dockery, Sini Mäkelä, Ella Väätänen, Sofia Rajala, Helmi Tulonen ja Noora Parttimaa esiintyivät viimeistä kertaa kotikentällään HBA:n paidassa, mikä huomioitiin ottelun päätyttyä sekä HBA-ohjelman että seuran puolesta.  Päävalmentaja Pekka Salminen kuvaili HBA:n pelikautta seuraavasti:

”Kausi on ollut yksi askel pelaajiemme kehityksessä. Tulos erinomaista HyPon joukkuetta vastaan oli tänään tämä, ja tulos sarjassa oli neljä voittoa Korisliigassa.  Tärkein tulos on kuitenkin se, että 5-8 pelaajaa on nyt lähdössä USA:n yliopistosarjoihin ottamaan seuraavaa askelta koripallourallaan. Olemme ¨pyrkineet antamaan pelaajille työkaluja tuleviin haasteisiin 4-5 tunnin päivittäisellä harjoittelulla ja toivon mukaan heidät nähdään tulevina vuosina naisten maajoukkueessa.  Urheilijaksi kasvaminen vaatii aikaa ja työtä, eikä se ihan aina ole hauskaa, mutta eteenpäin on hurjasti menty.”