Anna Kahelin uurasti viikonloppuna sekä A- että B-tyttöjen SM-sarjassa.
Camilla Himmelroos oli SM-avauksen paras pisteiden tekijä.
Sandra Karsten onnistui kauden avauspeleissä.
Sofia Rajala on ollut toistaiseksi A-tyttöjen SM-sarjan paras pisteiden tekijä.
Ella Väätänen onnistui Lahdessa.

Kausi on täydessä vauhdissa vaikka nettisivujen päivittäminen onkin takkuillut. Kentille ovat päässeet jo kaikki Helmi Basketin joukkueet ja voittojakin on tullut.

B-tytöille voitto avauskierroksella

B-tytöt pääsivät aloittamaan kautensa vieraissa. Tampereella vastaan asettui Raholan Pyrkivä. Lähes koko ottelun ajan peliä johtanut Helmi KaPo karkasi lopulta viimeisessä erässä selkeään 56-73 voittoon. Isolla rosterilla peliä pyörittänyt joukkue onnistui laajalla rintamalla. Camilla Himmelroos (14/5), Anna Kahelin (13/1), Saga Ukkonen (11/2) ja Sini Koskela (10/-) onnistuivat pisteiden teossa parhaiten. Henna Halmetoja oli kentän levypallopelin kunkku kaapimalla peräti 13 levypalloa. Raholan tytöistä ylivoimainen ykkönen pelissä oli Oona Viitala, joka viimeisteli ottelussa peräti 24 pistettä.

Naisten divarissa voittotili avaamatta

Naisten 1-divisioonassa voittotili on vielä toistaiseksi avaamatta. Helmi Capitals joutui sarja-avauksessa tunnustamaan EBT:n paremmakseen. Ottelu pysyi tasaisena kaksi ensimmäistä jaksoa, mutta kahdella jälkimmäisellä EBT näytti kyntensä ja karkasi voittoon numeroin 58-72. Capitalsin onnistujia olivat Asta Sillanpää (17 pistettäp/8 levypalloa) sekä Erika Kankfelt (12/8). EBT:n parhaat olivat Inari Syrjänen (13 pistettä) ja Laura Lahtinen (12/4).

Toisen ottelunsa Helmi Capitals pelasi Joensuussa paikallista Katajaa vastaan. Hieman ensimmäisen ottelun kaavaa noudattaen ottelu pysyi tasaisena puoliväliin saakka, mutta sen jälkeen Kataja vei peliä ja voitti lopulta numeroin 60-48. Capitalsin pelaajista Maria Suvanto (12/3) ja Elina Oravakangas (9/2) onnistuivat parhaiten pisteiden teossa. Asta Sillanpää kunnostautui levypallopelissä, napaten hyppysiinsä peräti 13 levypalloa. Katajan korinteosta vastasi kolmikko Maria Koskinen (15/4), Roosa Lukkarinen (14/15) ja Katriina Paasikallio (14/1).

Helmi Basket aloitti naisten 1-divisioonan taistellen hienosti Espoo Basket Teamia vastaan.Kolmannen jakson jälkeen Helmi johti ottelua numeroin 55-56, mutta viimeisessä erässä korin tekeminen oli tuskaisen vaikeaa. Johanna Peltonen teki Helmen ensimmäiset pisteet kun neljättä erää oli pelattu jo lähes seitsemän minuuttia. Siihen mennessä EBT oli ehtinyt onnistua jo 12 pisteen edestä. Viimeiset kolme minuuttia edettiin tasatahtiin, mutta voitto siis EBT:lle numeroin 76-65. Helmen onnistujia olivat Selina Dockery (20/5) ja Sandra Karsten (10/6). EBT:n tehoikkain oli Helena Sivula (16/6).

Tulevana viikonloppuna Helmi Basket kohtaa kotiottelussa Honka Akatemian. Ottelu alkaa perjantaina klo 19:15 Helmi Centerissä. Helmi Capitalsin vieraaksi saapuu sunnuntaina BC Nokia. Sunnuntain ottelu Helmi Centerissä käynnistyy klo 15:45.

A-tytöissä jo kaksi kierrosta takana

Ensimmäinen kierros aiheutti yllätyksen kun viime kauden mestarit joutuivat poistumaan parketilta tappion saattelemana. Tosin joukkueessa on vain kolme pelaajaa, jotka viime kauden päätteeksi juhlivat mestruutta. Hieman alkukankeutta oli tyttöjen otteissa kun EBT (taas kerran) vei pisteet A-tyttöjen SM-avauksessa loppulukemin 45-59. Sandra Karsten (13/3) ja Sini Mäkelä (11/4) kantoivat suurimman vastuun pisteiden tekemisestä.

Toiseen sarjapeliin Lahteen matkusti sisuuntunut Helmi Capitals. Ensimmäisen erän jälkeen parketilla nähtiin vain yksi joukkue kun paikallinen SBG joutui katselemaan Capitalsin hurjaa vyöryä. Loppunumerot kertovat Capitalsin ylivoimasta: 49-85. Kentän tehokaimpana hääri Maria Hiekkamäki (11/5), jonka +/- -tilasto näytti peräti huikeaa 35 plussaa. Myös Sandra Karsten (17/3/6 syöttöä/6 riistoa) oli vauhdissa. Ella Väätänen (11/5) kuuluu ehdottomasti myös joukkueen onnistujiin. SBG:n parhaat pisteiden tekijät olivat Emma Tuominen (9/4) ja Clara Kinnunen (9/5).

Myös Helmi II aloitti sarjakauden tappiolla. Pelikarhujen joukkue oli avauksessa parempi numeroin 59-75. Vielä neljännen erän alussa Helmi kolkutteli vain kuuden pisteen päässä, mutta lopun paremmin pelannut PeKa vei ottelun selkästi. Tehokaksikko Sofia Rajala (21/10) ja Nenna Lindström (16/2) saivat levypallotukea Erika Kankfeltilta (3/13). Pelikarhujen parhaat korintekijät olivat Iida Ahvenainen (17/17) ja Anni Laurikainen (16/5/7 syöttöä).

Hieman tahmaisesti myös toisen sarjaottelunsa Honka III:sta vastaan aloittanut Helmi Capitals II löysi puoliajalta lisää virtaa ja vei ottelun numeroin 67-77. Kahden kierroksen jälkeen sarjan pistetilaston ykkösenä majaileva Sofia Rajala (23/8) oli ottelussa pitelemätön. Elina Oravakangas (15/2), Erika Kankfelt (14/8) ja tupla-tuplat saalistanut Nea Kuisma (12/11) pitivät omalta osaltansa huolen siitä ettei Hongan junioritiimi päässyt yllättämään. Hongasta onnistuivat Ronja Orpo (13/6) sekä Aino Rauhansalo (11/1).

3-divisioonassa pelkkiä voittoja

Myös 3-divisioonaa on ehditty pelata muutaman ottelun verran. Helmi Basketin joukkueet, Superhelmi ja Helmet, ovat toistaiseksi voittaneet pelaamansa ottelut.

Helmet aloitti kautensa vieraspelillä Haagassa ja tuloksena oli voitto isäntäjoukkue Senioritas:sta numeroin 48-55. Toisessa ottelussaan Helmet kaatoivat Helmi Centerissä vierailleen GOL:in numeroin 69-49.

Superhelmi voitti sarja-avauksessaan Porvoon Tarmon selkeästi numeroin 56-35.