Seitsemän peliä viikossa - saldo 4 voittoa, 3 tappiota

Sofia Rajala metsästi tupla-tuplan naisten 1-divisioonassa
Nea Kuisma teki samat temput B-tyttöjen pelissä.

Helmi Basketin joukkueet ahkeroivat seitsemän pelin viikon. Voitot saatiin kahdessa naisten 3-divari pelissä, naisten 1-divarissa ja B-tytöissä.

Helmi Basketille avausvoitto

Naisten 1-divisioonassa Helmi Basket kohtasi perjantai-iltana Helmi Centerissä Honka Akatemian. Ensimmäinen erä oli vielä tasaista vääntöä, mutta sen jälkeen Helmi Basket otti ohjat käsiin. Kolmannen erä lopussa Honka pääsi vielä seitsemän pisteen päähän, mutta ei pystynyt uhkaamaan Helmen voittoa. Loppulukemat 76-59.

Ottelun onnistujiin kuuluivat Sofia Rajala tupla-tuplallaan (18 pistettä / 11 levypalloa), Ella Väätänen (17/7) ja Sandra Karsten (10/4/4 syöttöä). Nina Augustin riisti lisäksi pallon vastustajalta 5 kertaa ja antoi 3 koriin johtavaa syöttöä.

Honkalaisten paras pussittaja oli Julia Ruokomäki (13/7).

Helmi Capitals kaatui kotona

Helmi Capitalsin vieraaksi sunnuntaina saapui BC Nokia. Capitals taisteli mukana ottelussa puolitoista erää, mutta sen jälkeen BC Nokia meni menojaan. Tulostaulun lukemat ottelun päättyessä olivat isännille tylyt 52-70.

Capitalsin ykköspelaaja sunnuntain pelissä oli Iida Nikula joka pussitti 16 pistetettä, otti 8 levypalloa ja 6 riistoa. Iidaa avustivat Maria Hiekkamäki (9/2) ja Elisa Räikkönen (8/4).

Nokialaisten kaikki kaikessa oli kokenut kaksikko Nina Hyvärinen (24/9) ja Katri Menna (18/2/10 syöttöä).

A-tytöissä kaksi tappiota

A-tytöissä kakkosjoukkue sai vieraakseen yhden kauden ennakkosuosikeista, Tapiolan Hongan. Hongan pelikovuus oli aivan eri luokkaa kuin mihin Helmen tytöt pystyivät ja niinpä ottelu oli alusta alkaen odotetun selkeä. Honka vei ottelun reippaasti numeroin 48-81.

Helmi Basketista onnistuivat Elina Oravakangas (14/6), Sofia Rajala (8/4) ja Emeliina Porvari (7/4). Myös B-tyttöikäinen Anna Kahelin pelasi pirteän ottelun riistämällä pallon vastustajalta neljästi. Honka onnistui laajalla rintamalla; naisten SM-sarjakokemustakin omaava Emilia Helle (14/4), Johanna Borenius (14/2), Kia Vaalavirta (17/10) ja kentän levypallopeliä hallinnut Julia Ruokomäki (14/18) olivat Helmen tytöille ylivoimainen vastus.

Helmi Capitals I sai vastaansa Turun Riennon, joka saapui otteluun hyvällä asenteella. Välillä jo näytti, että Helmi karkaa voittoon mutta Riennon tytöt olivat erimieltä ja nousivat aina takaisin kamppailemaan voitosta, Ottelun neljännen erän alussa, jopa tuomari halusi mukaan ratkaisemaan ottelua muutamalla hämmästystä herättävällä tuomiollaan. Riento onnistui ottelun loppu hetkillä paremmin ja vei trillerin pisteen erolla, numeroin 63-64. Turkulaiset pelasivat loistavan ottelun ja ottivat ansaitun voiton.

Ottelun onnistujia olivat Helmen joukkueesta Ada Marjunen (15/4/5syöttöä), Sini Mäkelä (15/3) ja Maria Hiekkamäki (12/4). Turun Riennosta Marika Korpinen pelasi huikean ottelun tehden 21 pistettä.

B-tytöissä MuKi nurin

B-tytöt jatkoivat vahvoja esityksiään kaatamalla Munkkalaisen MuKin vieraskentällä. Helmi KaPo vei toisen erän näytöstyyliin numeroin 6-20 ja ratkaisi ottelun jo ennen puoliaikaa. Helmi KaPon parhaat onnistujat olivat Anna Kahelin (12/5), tupla-tuplaan yltänyt Nea Kuisma (11/12) ja Saga Ukkonen (11/3). MuKilaisista parhaiten osui Yasmine Blomfelt (12/3).

3-divari jyrää

Naisten 3-divari joukkueet puuskuttavat sarjassa edelleen tappiotta. Kumpikin joukkue on pelannut kaksi ottelua ja voittanut niistä kummankin.