Helmi Capitals I kaatoi KuuBan, välierät naisten divarissa käyntiin

5.3.2015

Päävalmentaja Janne Hänninen oli tyytyväinen A-tyttöjen esitykseen
Päävalmentaja Janne Hänninen oli tyytyväinen A-tyttöjen esitykseen
Capitals I kohtaa Capitals II:n tulevana viikonloppuna.
Capitals I kohtaa Capitals II:n tulevana viikonloppuna.
Helmet nousemassa kakkosdivariin?
Helmet nousemassa kakkosdivariin?

Helmi Capitals I kaatoi A-tyttöjen SM-sarjan ottelussa Keski-Uusimaa Basketin (KuuBa). Voitto vei tytöt lähemmäksi Final Four -paikkaa, kun runkosarjaa on jäljellä enää kolme kierrosta. Naisten 1-divisioonassa on jäljellä vielä yksi pelikierros, mutta välierien aikataulu alkaa jo hahmottua.

Helmi Capitals I lähellä Final Four -paikkaa

Helmi Capitals I otti mallia Helmi Capitals II:sta ja kaatoi keskiviikko illan ottelussa KuuBan. Ottelu alkoi Capitalsilta vaisusti ja KuuBa veikin ensimmäiset minuutit tylysti 9-0. Pikkuhiljaa Capitals sai pelin juonesta kiinni ja otti KuuBan kiinni ja meni menojaan. Puoliajalla Capitals johti viidellä pisteellä, mutta karkasi ottelun toisella puoliskolla selkeään 50-77 voittoon.

Kun runkosarjaa on jäljellä enää kolme kierrosta on Capitals I sarjataulukossa neljäntenä. Kaksi pistettä perässä on Pelikarhut Kotkasta. Voittamalla jäljellä olevat kolme ottelua Capitals nousee runkosarjan kakkoseksi. Vastaan asettuvat vielä Capitals II, Tapiolan Honka ja Catz Lappeenrannasta. Syyskaudella Capitals voitti kaikki nämä kolme joukkuetta. PeKa puolestaan kohtaa kolmessa viimeisessä runkosarjapelissään sarjakärki EBT:n, Turun Riennon ja Keski-Uusimaa Basketin. PeKa tarvitsee viimeisistä peleistä kaksi voittoa enemmän kuin Capitals noustakseen sarjataulukossa neljänneksi.

B-tytöt varmistaneet pääsynsä Final Four -peleihin

B-tytöt ovat jo varmistaneet pääsynsä mitalipeleihin. Myös B-tytöissä runkosarjassa on jäljellä kolmekierrosta ja B-tytöt tulevat todennäköisesti sijoittumaan runkosarjassa kakkoseksi. Tämä tuo välieriin kotiedun. Helmi kohtaa viimeisissä runkosarja peleissään MuKin (sarjassa nyt 5.). Tapiolan Hongan (1.) ja EBT:n (9.)

Naisten 1-divisioonan välierät käyntiin 12.3.

Helmi Basket aloittaa naisten 1-divisioonan välierät vieraskentällä. Vastaan välierissä asettuu runkosarjan voittanut joukkue eli EBT tai Puhuttaret. Välierät pelataan paras viidestä systeemillä, joten se joukkue joka voittaa kolme ottelua selviää naisten 1-divisioonan finaaliin, joka pelataan niin ikään paras viidestä periaatteella. Finaalin voittanut joukkue selviää kaudeksi 2015-16 naisten Korisliigaan.

Helmi Basket pelaa kotiottelunsa välierissä 15.3. klo 15:45 ja tarvittaessa 19.3. klo 18:30.

Nousu naisten 2-divisioonaan lähellä

3-divisioonassa ylempää loppusarjaa johtaa Helmi Basketin joukkue Helmet. Runkosarjan kaksi parasta joukkuetta nousee seuraavaksi kaudeksi 2-divisioonaan. Kolmessa viimeisessä ottelussa Helmet kohtaavat Senioritasin (sarjassa 11.), ToPoLan (10.) ja Vuosirenkaat (5.). Voitto näistä kolmesta ottelusta varmistaa nousun 2-divisioonaan.