Puhuttaret voittivat myös kolmannen välierän

18.3.2015

Helmi Basket 2014-15. Eturivissä Nenna, Jessica, Sini, Johanna ja Selina.
Takarivissä Venla, Vilma, Sandra, Sofia ja Ella. Nina puuttuu kuvasta.
Helmi Basket 2014-15. Eturivissä Nenna, Jessica, Sini, Johanna ja Selina. Takarivissä Venla, Vilma, Sandra, Sofia ja Ella. Nina puuttuu kuvasta.

Helmi Basketin nousujohteinen kausi päättyi tiistai-iltana Martinlaakson koululla, kun Puhuttaret voittivat myös kolmannen välierän ja etenivät 1-divisioonan finaaliin Espoo Basket Teamia vastaan. Helmi Basketin sijoitus päättyneellä kaudella oli upeasti neljäs.

Puhuttaret otti kotivoiton Helmi Basketista lukemin 82-64. Espoo Basket Team kukisti BC Nokian 61-46 ja vei välieräsarjan Puhuttarien tapaan 3-0 ja marssi finaaliin. Naisten I-divisioonan finaalit käynnistyvät Puhuttarien kotiottelulla 25.3.

Runkosarjavoittaja-Puhuttaret nappasi kolmannesta välierästäkin voiton erinomaisesti joukkueen haastaneesta Helmi Basketista. Voittajien tasaisuudesta kertoi neljän pelaajan yli 16 pisteen saalis - Janika Sundström (20/2), Petra Noponen (16/3/5 syöttöä), Emmi Järn (16/12) sekä Lotta Aaltonen (16/8).

Helmi Basketilta pirteimmin esiintyivät Sandra Karsten (18/5) sekä 19 pistettä heittänyt Sofia Rajala.

Vaikka naisten kausi loppuikin, jatkuvat pelit vielä A-tyttöjen ja B-tyttöjen sarjoissa. Kummassakin ikäluokassa Helmi Basketin joukkue on selvittänyt tiensä Final Four -peleihin. A-tyttöjen välierät pelataan paras kolmesta systeemillä. Välierät alkavat 28.3. A-tytöissä neljän parhaan joukkoon ovat paikkansa jo varmistaneet EBT, Honka, Catz ja Helmi Basket. EBT tulee olemaan runkosarjan voittaja, mutta kolmen muun joukkuen sijoitus ratkaistaan runkosarjan viimeisellä kierroksella 21.3.

B-tytöissä samalla systeemillä pelattavat välierät käynnistyvät Pääsiäisen jälkeen, 11.4. Sarjaa on jäljellä vielä kaksi kierrosta, mutta runkosarjan voiton tulee viemään Honka. Helmi Basket on varmistanut runkosarjan kakkospaikan, mutta kolmannesta ja neljännestä paikasta kisaavat vielä Orimattilan Jymy, Munkkiniemen Kisapojat ja Äänekosken Huima.