HELMI BASKET FINAALIIN

31.3.2015

A-tytöt SM-finaaliin
A-tytöt SM-finaaliin

Helmi Basketin A-tytöt voittivat kolmannessa ratkaisevassa välierässä EBT:n numeroin 64-71 ja eteni SM-finaaliin. Finaalissa Helmi Basket kohtaa Lappeenrannan Catzin, joka yllätti toisessa välieräparissa Hongan.

Tasaväkinen ottelu kääntyi viime minuuteilla Helmi Capitalsille ja näin Helmi raivasi tiensä finaaliin Lappeenrannan Catzia vastaan. Helmen parhaimmat olivat, koko välieräsarjan hienosti pelanneet Selina Dockery (16/6), Sini Mäkelä (13/2/5 riistoa), Nina Augustin (7/2/5 riistoa) ja Ninni Salmi (8/8). EBT:ltä onnistujiin kuuluivat Kristiina Kourilehto (11/8) ja Hilma Ala-Vähälä (11/7). 

Kahden tasaväkisen joukkueen taistelut olivat hienoa katsottavaa ja on myönnettävä että EBT:lle viime päivät ovat olleet lähes epäinhimillinen urakka. A-tyttöjen välierien kanssa samaan aikaan pelattiin myös naisten 1-divisioonan finaalit, joissa EBT:n ratkaisu pelaajat myös uurastivat. Kuuden päivän aikana EBT:n tytöt pelasivat viisi kovatasoista ottelua. Kiitokseksi EBT sai ansaitusti paikan naisten SM-liigaan, mutta voimat eivät enää millään riittäneet A-tyttöjen kolmanteen välieräpeliin. Hienoa työtä EBT on viimevuosina tehnyt valmentajansa Niko Hellmanin johdolla. Onnittelut siis myös EBT:lle.

Lappeenrannan Catz yllätti ennakkosuosikki Tapiolan Hongan toisessa välierässä ja niinpä SM-finaalissa kohtaavat viime vuotiseen tapaan Helmi Capitals ja Catz. Vuosi sitten Helmi Capitals oli parempi otteluvoitoin 2-0.

Finaalisarja alkaa 11.4.2015 Lappeenrannassa. Finaalisarjan toinen ottelu pelataan sunnuntaina 12.4. Helmi Centerissä klo 15:00 alkaen .