A-tytöt jatkoon SM-karsintojen 1.kierrokselta

31.8.2015

Sekä Helmi Capitals II että Helmi Basket selvittivät tiensä jatkoon A-tyttöjen 1.karsintakierrokselta. Helmi Capitals II voitti oman, Vimpelissä pelatun lohkonsa näytöstyyliin ja Helmi Basket pääsi Tampereella pelatusta karsinnasta jatkoon lohkon kolmosena.

Forssa Basket - Helmi Capitals II

57 - 118 (31 - 50)

Ottelu lähti liikkeelle hermostuneissa tunnelmissa ja kaveri pääsikin hyvin vauhtiin Noora Parttimaan johdolla, joka piti erittäin kovilla ja upeilla henkilökohtaisilla ratkaisuilla Forssa Basketia mukana pelissä.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisen neljänneksen puolivälissä, kun puolustuksemme rupesi toimimaan ja pääsimme juoksemaan helppoja koreja nopeilla hyökkäyksillä.

Puoliajan jälkeen sama tahti jatkui, kun kaikki viisi kentällä olevaa pelaajaa tekivät sovittuja asioita puolustuksessa, niin pääsimme hyökkäämään koko joukkueen leveydellä nopeisiin hyökkäyksiin.

Erityishuomion ansaitsee tyttöjen 35 minuutin kova peli-intensiteetti, jolla saimme tehtyä kaverin pelaamisesta ajoittain erittäin vaikeaa.

Valmentajien mieltä lämmitti erityisesti Maria Besselinkin (16 pistettä) paluu koripallokentille kahden pelaamattoman kauden jäljiltä -  pelaaminen oli upeaa seurattavaa kummassakin päässä.

Helmi Capitals II - HNMKY

124 - 37 (61 - 20)

Malmin paikalliskamppailu käytiin tällä kertaa Vimpelissä.

Ottelu eteni tasaisesti ensimmäisen neljänneksen, kun Capitals haki otetta puolustuspäässä niin  HNMKY rokotti nukahduksista armottomasti. Lyhyellä tauolla puhuttiin vähän joukkueen tekemisestä ja intensiteetistä. Tytöt keräsivät rivinsä upeasti ja juoksivat toisella neljänneksellä ison kasan nopeita hyökkäyksiä (toinen neljännes Capitalsille 44 - 12).

Ottelun toinen puoliaika jatkui jokseenkin samalla kaavalla kuin toinen neljännes Helmi Capitalsin hallitessa kenttätapahtumia. Kummatkin joukkueet pelasivat ottelun loppuun asti niin kuin kuuluukin.

Helmi Capitals II - Äänekosken Huima

94 - 60

Aamun pelistä tiedettiin tulevan vaikeampi kuin muista, mutta ajatuksena oli pitää oma vauhti korkealla, kun tiedettiin, että vastustaja yrittää paikkapuolustuksella passivoittaa pelaamistamme. Huima onnistui hyvin hidastamaan ottelun tempoa, eikä meillä kone oikeastaan missään kohtaan käynnistynyt toivotulla tavalla.

Ongelmia oli saada palloa kontrolliin puolustuspäässä, joka mahdollisti Huimalle liian helpon liikkeen.

Hyökkäyspäässä emme saaneet ihan riittävästi sellaisia ratkaisuja kun olisimme halunneet, mutta loppua kohden aloimme löytämään keinot paikkapuolustuksen murtamiseksi ja ajoittain vastustajan puolustus puhkottiin palasiksi nopealla pallon liikkeellä ja oikea aikasilla leikkauksilla / ajoilla puolustuksen väleihin.

Loppua kohden pääsimme puolustuksessamme lähemmäs omaa tasoamme.

Vimpelin Veto - Helmi Capitals II

43 - 105 (52 - 16)

Viimeisessä pelissä panoksena oli lohkovoitto ja kun tyttöjä tästä muistutettiin oli meno sen mukaista alkulämmittelystä lähtien.

Helmi Capitals otti ohjat heti alusta lähtien koko kentän aktiivisella pelaamisella, sekä erittäin vahvalla levypallopelaamisella. Puolustuksen kulmakivet ja niiden yhtenäinen toteuttaminen tuotti onnistumisia puolustuspäässä, joka näkyi helppoina nopeina hyökkäyksinä.

Helposti turnauksen viimeisessä pelissä näkyy väsymys, mutta siitä pitää tytöille antaa täysi tunnustus, että nämä ”selitykset” loistivat poissaolollaan ja jokainen tilanne pelattiin loppuun asti itseään säästämättä.

Erityishuomio Hennalle, joka oli ensimmäisenä jokaisessa irtopallossa kiinni ja laittoi itsensä likoon joukkueen edun mukaisesti.

Toinen todellinen taistelija oli Fanny, joka toi aina kentälle tullessaan ison kasan energiaa ja taistelutahtoa sytyttäen joukkuettaan entistä kovempaan puolustamiseen.