A-tytöillä voitokas sarja-avaus

13.10.2015

A-tyttöjen joukkue EHBT-turnauksessa

Kauden 2015-2016 A-tyttöjen SM-sarja alkoi Helmi Capitals II:n osalta kotiottelulla paikallisvastustaja ToPoa vastaan. Helmi Capitals I kohtasi heti perään Honka I:sen.

CAPITALS I - HONKA 87 - 55

Ottelua oli Helmi Centeriin saapunut todistamaan runsaslukuinen yleisö, joka sai alun hermoilun jälkeen nauttia viihdyttävästä joukkuepelaamisesta, sekä huikeista yksilösuoruksista.

Capitals I:n peli haki hieman alussa uomiaan, mutta nopeasti tytöt saivat juonesta kiinni ja alkoivat pelata koko kentällä painostaen palloa ja pelaten syöttölinjoja yli, joka vaikeutti Hongan pelinrakentelua. Hyökkäyspäässä Capitals pelasi palloa korinläheisyyteen, josta Helmi Tulonen (22/11) ja Sofia Rajala (22/6) duo teki tuhojaan pelaten High-Low peliä, joka oli upeaa katsottavaa ja heti kun Honka rupesi auttamaan enemmän korinläheisyyteen niin toi se tilaa heittäjille, jotka käyttivät omat paikkansa tehokkaasti.

Puoliajalle mentiin Capitalsin johtaessa 46-24 ja ottelu näytti olevan paketissa, mutta kuinkas kävikään…

Toisen puoliajan alussa puolustuksen intensiteetti oli kadoksissa, eikä hyökkäyspäässä päästy ihan samaan flowhun kuin toiselle neljänneksellä ja näinollen Honka pääsi rokottamaan liian helpoilla koreilla capitalsin puolustuspäässä. Selkeästi terävöitynyt Honka vei neljänneksen nimiinsä 21-20.

Lyhyellä tauolla valmennusjohto painotti puolustuspään intensiteettiä, sekä hyökkäyksessä pallon ja pelaajan liikettä pelaamisen helpottamiseksi..

Viimeisen neljänneksen alussa Capitals löi viimeiset naulat Hongan arkkuun, eikä voitosta syntynyt enää suurta kilpailua, mutta ilahduttavaa oli se, että miten korkealla työmoraalilla näiden joukkueiden pelaajat ovat varustettu, että ns. pelailua ei nähty oikeastaan ollenkaan missään vaiheessa.

Helmi Capitalsin joukkueelta suoritus energinen ja tärkeintä oli saada puolustuksen asiat toimimaan. Hyökkäys oli pääsääntöisesti tasapainoista ja liikkuvaa joukkuepelaamista, jonka kautta ratkaisuja saatiin korkeaprosenttisista paikoista.

Hongalta täytyy mainita Leila Kaajasalo, joka käytti monipuolisuuttaan ja pelasi upeaa korista kummassakin päässä kenttää.

Helmi Capitals II – ToPo 10.10.2015

Kauden 2015-2016 A-tyttöjen SM-sarja alkoi Helmi Capitals II:n osalta kotiottelulla paikallisvastustaja ToPoa vastaan. Ennakkoon ottelussa oli ylimääräistä latausta, olihan Helmen entiset pelaajat Maria Hiekkamäki ja Fanni Kantonen siirtyneet täksi kaudeksi ToPon riveihin. Ottelu oli myös osalle Capitalsin pelaajalle ensimmäinen A-ikäisissä.

Ottelu alkoi ToPon hienoisella hallinnalla kahden kolmen pisteen heiton turvin. Muutaman minuutin tunnustelun jälkeen kotijoukkue alkoi saada ottelun juonesta kiinni ja ensimmäinen neljännes Capitals II:lle 17-11. Ensimmäisen neljänneksen onnistujia oli mm. vasta B-tyttöikäinen Saga Ukkonen (9 pist./5 lev.), joka naulasi kaksi komeaa kolmosta, ja Iina Seilola (4/6) joka vastasi neljänneksen komeimmasta korista ”vettä korvista” –harhautuksen, pallon selän takaa -viennin ja väkevän lay-upin yhdistelmällä.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Kotijoukkue kasvatti eroa pikkuhiljaa mm. Mona Winterin (12/3) vahvoilla ja ennakkoluulottomilla suorituksilla sekä kahdella Venla Variksen (6/2) perättäisellä keskimatkan kakkosella. Ja kun kakkosjoukkueen toinen vielä B-tyttöikäinen Elina Arike (5/2) naulasi aivan summerin soidessa upean kolmosen, niin ottelu alkoi vahvasti näyttää pelatulta. Kotijoukkueen johto puoliajan tauolle mentäessä oli jo 42-22.

Heti kolmannen neljänneksen alkuun Fanny Hulmi (7/5) riisti hienosti pallon ja vei kotijoukkueen jo 22 pisteen johtoon. Olisiko kotijoukkueelle tässä kohtaa tullut liika hyvän olon tunne, koska kolmannen neljänneksen ensimmäisen kotijoukkueen korin jälkeen vierasjoukkue ToPo aloitti hurjan kirin prässin ja paikkapuolustuksen yhdistelmällä. Vajaassa neljässä minuutissa vierasjoukkue oli kuronut eron vain 9 pisteeseen, ja kotijoukkue oli pakotettu ottamaan aikalisä. Tämän jälkeen kotijoukkue sai taas juonesta kiinni ja tilanne kolmannen neljänneksen lopuksi oli 54-43. Kolmannen neljänneksen onnistujia oli mm. Henna Halmetoja (-/3), joka taisteli loppuun asti jokaisesta levy- ja irtopallosta.

Viimeinen neljännes olikin sitten kotijoukkueen näytös, kun kova intensiteetti puolustuspäässä pakotti vierasjoukkueen ottamaan huonoja ratkaisuja. Nea Kuisma (8/12) esitti vahvaa korinaluspelaamista viimeisellä neljänneksellä ottaen ottelussa yhteensä 12 levypalloa, joista peräti 8 hyökkäyspäässä. Viimeinen neljännes kotijoukkueelle 16-4, ja näin ollen koko ottelu 70-47. Kaiken kaikkiaan Helmi Capitals II:n esitys oli positiivinen, olihan yhteisiä harjoituksia tällä joukkueella vasta yksi takana. Kunhan yhteispeliä saadaan hiottua tulevina kuukausina, ja tytöt oppivat tuntemaan toistensa kujeet, niin odotettavissa on paljon hienoja suorituksia.

Seuraavaksi Helmi Capitals II:n SM-sarjataival jatkuu tulevana lauantaina, kun se matkustaa Lappeenrantaan Catzin vieraaksi.