Catz kaatui Lappeenrannassa

23.10.2015

Capitals II:n ensimmäinen vierasottelu pelattiin Lappeenrannan urheilutalossa Catzia vastaan. Helmi Capitals poistui ottelusta voittajana.

Catz – Helmi Capitals II 51 – 58

Capitals II:n ensimmäinen vierasottelu pelattiin Lappeenrannan urheilutalossa Catzia vastaan. Puitteet olivat siis kunnossa. Otteluun lähdettiin 8 pelaajan voimin. Ensimmäinen neljännes oli molemmin puolin hermostunutta pelaamista. Molemmille joukkueille oli koriteko vaikeaa. Capitalsin riveistä esiin nousi Venla Varis (11/6), joka teki ensimmäiseen neljännekseen 6 pistettä. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen tilanne oli 10-10.

Toiselle neljännekselle valmennus painotti kovuutta korin alla, olihan Capitalsilla selkeä pituusylivoima korin alla. Puhuttelu auttoi, sillä Maria Besselink (8/11) ja Nea Kuisma (10/6) alkoivat hyödyntää pituusylivoimaa korin alla. Myös koko joukkueen hyökkäyspeli parani selkeästi toisella neljänneksellä. Valitettavasti puolustukseen paluussa oli edelleen ongelmia, ja Catz pääsi useampaan vapaaseen läpijuoksuun. Toinen neljännes kuitenkin Capitalsille 25-14, ja näin siirryttiin pitkälle taulle lukemissa 24-35 Capitalsin johtaessa. Pitkällä tauolla valmennus painotti oman tekemisen ja pelitavan merkitystä kahdelle viimeiselle neljännekselle.

Ja aivan kuten viikko sitten ToPoa vastaan, jäi Capitalsin pelaajien tekeminen ilmeisesti pukukoppiin, koska kentällä nähtiin kolmannen neljänneksen alkuun vain yksi joukkue, ja se oli kotijoukkue Catz. Capitalsin peli meni seisoskeluksi ja syöttelyksi, eikä puolustukseen paluusta ollut tietoakaan.  Catz sen sijaan hyödynsi omia vahvuuksiaan ja teki monta hienoa koria. Catz tuli muutamassa minuutissa jo kahden pisteen päähän. Mutta niin se vain on, että jos haluaa voittaa niin jotain tarttee tehdä. Ja sen teki pitkän loukkaantumiskierteen taakse jättänyt Iina Seilola (6/4) joka katkaisi Catzin hurjan rynnistyksen kahdella upealla peräkkäisellä korille ajolla alle puoleen minuuttiin. Kolmannella neljänneksellä alkoi Capitalsin pelaajista näkyä väsymys, koska Capitalsin pelitapa on kovin kuluttava, eikä nyt ollut kuin kahdeksan pelaajaa käytössä. Neljännes Catzille 15-10 ja tilanne ennen viimeistä neljännestä 39-45.

Viimeisellä neljänneksellä Catz hivuttautui kokeneiden pelaajien turvin jo tasoihin 49-49 kun ottelua oli vielä reilut viisi minuuttia jäljellä. Mutta juuri kun alkoi näyttää siltä että ottelu on lipumassa kotijoukkueelle, näytti ikitaistelija ja aina loppuun asti pelaava Henna Halmetoja (10/6) muille Capitalsin pelaajille mallia aivan mahtavalla lay-upilla, ja vei vierasjoukkueen 2 pisteen johtoon. Tästä ei kotijoukkue enää noussut, vaan viimeinen neljännes Capitalsille 13-12, ja näin koko ottelu lukemin 51-58.

Kotimatkalla valmentajat saivat kuulla monta mieleenpainuvaa esitystä nykyajan klassikkokappaleista. Toivottavasti positiivinen sävel jatkuu ensi lauantaina, kun Helmi Capitals II saa kotonaan vastaan Ringsiden.