Helmi Capitals II voittoon jatkoajan jälkeen

26.10.2015

Kauden toisessa kotipelissä Capitals II sai vastaansa täksi kaudeksi perustetun PuHun ja LePyn yhteistyöjoukkueen Ringsiden. Joukkueet ovat kohdanneet syksyllä jo muutamaan otteeseen, mutta harjoitus- ja turnauspelit oli nyt unohdettu, kun pelattiin kahdesta sarjapisteestä. Helmi Capitals II voitti jännittävän ottelun lopulta jatkoajan jälkeen numeroin 74-66

Helmi Capitals II – Ringside 74 – 66

Vierasjoukkue Ringside aloitti ensimmäisen neljänneksen pirteästi ja ennakkoluulottomasti onnistuen niin kaukaa kuin läheltäkin. Neljänneksen puolivälin jälkeen kotijoukkue alkoi saada pikkuhiljaa juonesta kiinni. Kotijoukkue otti ensimmäisen neljänneksen loppuun 14-0 putken, ja näin siirryttiin ensimmäiselle tauolle Capitals II:n johdossa 20-16.

Toista neljännestä hallitsi hienokseltaan Capitals, mutta aina kun näytti siltä että kotijoukkue on karkaamassa, niin vierasjoukkue laittoi kirivaihteen päälle. Pitkälle tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa 38-28.

Pitkällä tauolla Capitalsin valmentajat painottivat kolmannen erän ilmettä, olihan kahdessa edellisessä ottelussa musta hetki sattunut juuri kolmanteen erään. Nyt romahdusta ei tullut, mutta toisaalta karkuunkaan ei päästy. Kolmas neljännes kotijoukkueelle 19-13, ja näin ennen viimeistä neljännestä tilanne oli 47-31.

Ja sitten…se Capitalsin sysimusta hetki. Se ei tullut kolmanteen neljännekseen, eikä kestänyt hetkeä, vaan se tuli viimeiseen neljännekseen ja kesti koko viimeisen neljänneksen. Capitals ei saanut koko neljännekseen tehtyä yhtään pelitilannekoria. Ainoat pisteet tulivat vapaaheittoviivalta. Vierasjoukkue sen sijaan laittoi kirivaihteen päälle ja pelasi hurmiossa kaventaen eroa piste pisteeltä. Vierasjoukkueen pelaajista on pakko nostaa esiin nuori, vielä B-ikäinen Rosa Lehti(11/12), joka pelasi vahvasti koko ottelun tehden tupla-tuplan, sekä Saskia Lindström(12/6), joka kruunasi Ringsiden nousun ottelun viimeisellä sekunnilla upealla kolmosella. Se olisiko koria pitänyt hyväksyä, olisi tarina sinällään, mutta yhtä kaikki, Ringside oli tullut rinnalle vieden viimeisen neljänneksen 19-3. Ja näin kun oli 40 minuuttia pelattu, niin tilanne oli tasan 60-60.

Urheilun hienous on siinä, että voimasuhteet voivat muuttua hetkessä. Koko viimeisen neljänneksen heikosti esiintynyt kotijoukkue tuli jatkoajalle aivan eri ilmeellä, ja vei jatkoajan 14-6, ja koko ottelun 74-66. Kotijoukkueesta pitää nostaa esiin vahvasti ja itseään säästämättä pelannut, tupla-tuplan tehnyt Fanny Hulmi(17/14).

Capitals II:n härkäviikot jatkuvat, kun se pelaa jo tulevana keskiviikkona vieraissa aina kovaa Honkaa vastaan Summahallilla, ja torstaina kotona PeKaa vastaan Helmi Centerissä.