A-tyttöjen SM-sarja: Tapiolan Honka I – Helmi Capitals II 70 – 52

29.10.2015

Capitals II:n neljännen kierroksen ottelu pelattiin keskiviikkona Summahallilla Espoossa. Ottelua emännöi Tapiolan Honka I, joka lasketaan yhdeksi mitalisuosikiksi tämän kauden SM-sarjassa.

Honka aloitti pelin kovalla miespuolustuksella aiheuttaen vaikeuksia Capitalsin takamiehille. Ja kun Hongan nopeat hyökkäykset johtivat useimmiten koriin, oli peli jo reilun neljän minuutin jälkeen 11 -4 Hongalle, ja vierasjoukkueen valmennus oli pakotettu ottamaan aikalisä. Aikalisällä painotettiin levypallopelaamista sekä puolustukseen paluuta. Aikalisän jälkeen Capitals sai hieman juonesta kiinni mutta ensimmäiselle tauolle siirryttiin kotijoukkueen johdossa 20-12.

Toisella neljänneksellä osat vaihtuivat totaalisesti. Vierasjoukkue pakotti Hongan vaikeisiin ratkaisuihin niin läheltä kuin kaukaakin. Capitals sen sijaan sai pelinsä kulkemaan kaventaen eroa kori korilta. Toisen neljänneksen alku oli nuorelta vierasjoukkueelta kauden parasta tekemistä. Kolmen minuutin kohdalla Capitals siirtyi johtoon Saga Ukkosen (8/4) kolmosella. Ja kun Vilma Pöyry (13/6) upotti heti perään oman kolmosensa, oli vierasjoukkue siirtynyt jo 23-27 johtoon. Capitalsin ote kuitenkin herpaantui tässä kohtaa, ja Honka kiri vielä neljänneksen päätteeksi 33-27 johtoon. Toinen neljännes kuitenkin Capitalsille 15-13.

Kolmas neljännes alkoi kotijoukkueen hallinnassa Sara Bejedin (14/5) ja Julia Ruokomäen (12/7) johdolla. Ja kun Johanna Borenius (8/4) upotti kakkosen korisukkaan reilun kolmen minuutin kohdalla, oli Honka taas turvallisen tuntuisessa 41-27 johdossa. Tässä kohtaa Hongan intensiteetti laski, ja Capitals pääsi otteluun mukaan väkevästi korin alla pelanneiden Nea Kuisman (10/8) ja Fanny Hulmin (8/9) johdolla. Kolmannen neljänneksen jälkeen tilanne oli kotijoukkueelle 46-37.

Viimeinen neljännes alkoi vierasjoukkueen kannalta väkevästi kun heti ensimmäisestä hyökkäyksestä Iina Seilola (3/6) upotti kolmosen, ja Nea Kuisma heti perään kakkosen. Yhtäkkiä tilanne olikin enää 46-42 kotijoukkueen hyväksi. Vierasjoukkueen väkevän alun jälkeen muutama valitettava nukahdus puolustuspäässä lisäsi kotijoukkueen johtoa 9 pisteeseen. Tämän jälkeen peli kulki tasaisena aina neljänneksen loppupuolelle asti, jolloin vierasjoukkueen pelaajilta alkoi loppumaan virta ja Honka pääsi kaunistelemaan loppulukemiksi 70-52. Kokonaisuutena Capitalsin nuoren joukkueen esitys oli kuitenkin erittäin hyvä kokenutta ja laajalla materiaalilla pelannutta Honkaa vastaan.

Paljoa ei jää Capitalsin pelaajille lepoaikaa kun se pelaa heti perään torstaina EYBL-turnauksen alta siirretyn ottelun PeKaa vastaan Helmi-Centerissä klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue voittoon.