Torstai-illan trilleri päättyi Helmen voittoon

30.10.2015

Vain vajaa vuorokausi tappiollisen Honka- ottelun jälkeen Capitals sai vieraakseen Helmi-Centeriin Roosa Lehtorannan tähdittämän Peli-Karhut.

Helmi Capitals II – Peli-Karhut 68 – 66

Ensimmäinen neljännes alkoi kotijoukkueen vahvoilla esityksillä, kun Elina Arike (11/5) teki ottelun alkuun kaksi koria koko ottelun erinomaisesti pelanneen Iina Seilolan (9/5) upeista syötöistä. Ja kun kotijoukkueen korkeimman pistemäärän ottelussa tehnyt Nea Kuisma (16/7) nakkasi kauden ensimmäisen kolmosen sisään, oli kotijoukkue hetkessä 7-0 johdossa. Tämän jälkeen PeKa muutti screenien puolustustapaa, ja se sekoitti kotijoukkueen peliä. Ensimmäiselle tauolle mentiin kotijoukkueen johdossa 15–11.

Toisen neljänneksen koritehtailun aloitti jälleen kerran väkevää korinaluspeliä pelannut Capitalsin Henna Halmetoja (4/13). Vastaavasti vierasjoukkueen pistetilin avasi naisten Korisliigassakin esiintynyt ja tupla-tuplan tehnyt Matilda Mässeli (12/16). Jakso oli kuitenkin kotijoukkueen hallintaa Nea Kuisman, Iina Seilolan ja Venla Variksen (13/4) johdolla. Näin puoliajalle siirryttiin kotijoukkueen johdossa 34–25.

Kolmannella neljänneksellä vierasjoukkue Peli-Karhut sekoitti entisestään kotijoukkueen peliä passiivisella ja vaihtavalla miespuolustuksella. Ja kun vierasjoukkueen Natalia Laurinantti (13/3) onnistui neljänneksen loppuun, oli kotijoukkueen johto kutistunut kahteen pisteeseen. Tilanne ennen viimeistä neljännestä oli Capitalsille 46–44.

Viimeinen neljännes alkoi myös tupla-tuplan tehneen PeKan Roosa Lehtorannan (20/11) tasoittavalla korilla. Tämän jälkeen mentiin hetken rinta rinnan, kunnes kotijoukkue karkasi jälleen 7 pisteen johtoon Venla Variksen, Henna Halmetojan ja Iina Seilolan vastatessa korinteosta. Liekö Capitalsin pelaajien mielessä välähtänyt hetkellisesti voitonhuuma, koska PeKa tuli puolessatoista minuutissa ohi Hanna Ahon (8/8) ja Maria Mäkelän (6/1) kolmosilla sekä lähes koko ottelun pelanneen Lehtorannan johdolla. Tässä kohtaa Capitals sai kuitenkin kasattua rivinsä mm. Saga Ukkosen (6/5) onnistuneen keskimatkan kakkosen ansiosta. Viimeiselle minuutille lähdettiin kotijoukkueen 62–58 johdossa.  Mässeli kavensi eron kahteen pisteeseen kun ottelua oli puoli minuuttia pelaamatta. Seuraavasta hyökkäyksessä Mona Winter (6/5) laittoi toisen vaparin sisään Roosa Lehtorannan saatua epäurheilijamaisen virheen. Capitalsin kauden toinen jatkoaikapeli oli kuitenkin edessä PeKan Hanna Ahon naulatessa kolmosen ottelun viimeisellä sekunnilla Lehtorannan esityöstä. Varsinainen peliaika tasan 63–63.

Jatkoaika oli sitten kahden väsyneen joukkueen taistelua. Kotijoukkueen ainoasta pelitilannekorista vastasi Vilma Pöyry (3/3). Tilanteessa 66-63 mentiin aina viimeiselle minuutille kunnes kotijoukkue pääsi vapariviivalle, ja nyt Mona Winter upotti molemmat vaparit sisään. PeKan ainoan korin jatkoajalla teki Maria Mäkelä kuusi sekuntia ennen loppua. Näin ottelu riemukkaasti Capitalsille 68–66.

Helmi Capitals II on nyt pelannut viisi ottelua A-tyttöjen SM-sarjassa saldolla 4 voittoa, yksi tappio. Ei huono saavutus nuorelta joukkueelta. Tästä alkaa kuukauden pelitauko SM-sarjan suhteen, mutta kahden viikon kuluttua tytöt matkustavat Amsterdamiin pelaamaan kauden ensimmäistä EYBL-turnausta, joten aivan pelaamatta ei tuleva kuukausi mene.