A-tytöissä voitto. Naisten 1-divisioonassa tiukka tappio

2.11.2015

A-tyttöjen SM-sarjassa Helmi Capitals jatkoi vakuuttavaa peliään. Nyt voitto kirjattiin Ringsidesta. Naisten vierailu Kouvolaan päättyi neljän pisteen tappioon.

Helmi Capitals I – Ringside

A-tyttöjen SM-sarjassa tappiottomana sarjan aloittanut Helmi Capitals sai vastaansa edellisenä viikonloppuna Helmi II:sta jatkoajalle asti kiusanneen Ringsiden. Tiedossa oli, että löysällä puolustamisella yritteliäs vierasjoukkue tulisi olemaan vaikea vastustaja.

Vierailijat aloittivatkin ottelun laittamalla tiukasti hanttiin kotijoukkueelle molemmissa päissä kenttää. Vaikka Capitals onnistuikin korinteossa ensimmäiselle neljännekselle, niin Ringside kuritti isäntiään jokaisesta nukahduksesta ensiminuuttien aikana. Puolustusotteen parantuessa Helmen tytöt pääsivät levypallon ja riistojen jälkeen juoksemaan taululle 25-10 lukemat avausneljänneksen tauotessa.

Toinen neljännes tarjosi samaa laadukasta puolustustyöskentelyä ja varsinkin Sofia Rajala (28 pistettä/ 7 levypalloa) pääsi nauttimaan useamman kerran Sandra Karstenin (4/3/8 syöttöä/riistoa) ja kumppaneiden tarjoilusta nopean hyökkäyksen kärjessä. Vierailijat onnistuttiin pitämään toisella jaksolla kuudessa pisteessä ja puoliajalle lähdettiin 47-16 tilanteessa.

Puoliaikapalaverin painotettavat asiat olivat intensiteetin ylläpitäminen puolustuksessa sekä parempi viimeistelytarkkuus korin alta. Vaikka taululla komeilikin yli 30 pisteen johto, niin pelata pitäisi ottelun loppuun asti.

Ringside tuli tauolta sisuuntuneena ja onnistui läheltä sekä kaukaa kotijoukkueen ollessa tilanteissa askeleen jäljessä. Capitalsin hyökkäyspään onnistumiset kuitenkin takasivat sen etteivät vierailijat päässeet kaventamaan piste-eroa. Kolmannen jakson jälkeen tilanne oli 67-31.

Neljännes jakso oli sekava: kotijoukkueen pakettia sekoittivat virhevaikeudet sekä Erika Kankfeltin loukkaantuminen, jolloin osa pelaajista joutui pelaamaan hieman vieraammilla pelipaikoilla. Hyökkäyspelaaminen ei ollut erityisen kaunista katseltavaa, mutta jakso kirjattiin kuitenkin 19-7 kotijoukkueelle ja koko ottelu 86-38 lukemin.

Isäntien onnistujia tällä kertaa olivat Sofia Rajala hyvillä hyökkäystehoillaan virhevaikeuksista huolimatta sekä Nenna Lindström (8/7/6 riistoa) kovalla uurastuksellaan puolustuksessa sekä hyökkäyslevypalloissa. Vierailijoista edukseen esiintyivät Rosa Lehti (7/14) ja Katariina Kähkönen (9/6).

Kouvottaret – Helmi Capitals 70 – 66

Helmi Capitals matkusti sunnuntai-illan ratoksi Kouvolaan naisten 1. divisioonassa Kouvottarien vieraaksi. Kotijoukkueen väreissä viiletti ensi pelissään kovan luokan vahvistus – satoja SM-sarjaotteluita ja kymmeniä maaotteluita uurastanut Reetta Piipari oli saapunut loukkaantumisten jäljiltä vahvistamaan kouvolalaisten pelinjohtoa. Huomionarvoista pelissä oli myös, että Helmen naisia oli saapunut kannustamaan runsas fanijoukko kahdeksan vanhemman suoritettua puolentoista tunnin ajomatkan vierasotteluun.

Kouvottaret aloitti pelin pirteästi jousten nopeita ja pelaten pick-and-roll -tilanteista heittopaikkoja kaaren takaa. Vierasjoukkueesta Emma Nikula (18 pistettä/9 levypalloa) piti joukkuettaan pystyssä viimeistelemällä korin alta sekä puolietäisyyksiltä useamman korin ensineljänneksellä. Hyökkäyspelaaminen takkusi kouvolalaisten pelatessa aggressiivisesti syöttölinjoja yli, mutta joukkuepuolustus toimi pitäen kotijoukkueen 12 pisteessä. Ensimmäiselle tauolle lähettiin vierailijoiden yhden pisteen johtoasemassa (12-13).

Toisella jaksolla jatkettiin siitä mihin ensimmäisellä jäätiin – Capitalsin nukahdukset Kouvottarien nopeissa hyökkäyksissä takasivat kotijoukkueelle helppoja pisteitä, kun taas toisessa päässä hyökkäyksen liike puuttui ja setit puuroutuivat heittokellon huvetessa. Tuloksena oli paljon vaikeita 1-vs-1 –ratkaisuita ja ohiheittoja. Puolen kentän puolustuksen onnistuessa kouvolalaisia ei kuitenkaan päästetty liian pitkälle karkumatkalle ja puoliaikatilanteeksi kirjattiin 30-25 lukemat.

Puoliajalla vierailijoiden kopissa puheenaiheita olivat puolustukseen paluu sekä pallonskriini puolustaminen. Näiden parantuessa sekä tilan hyödyntäminen paremmin toisessa päässä sisäpelaajien pelin vapauttamiseksi tulisivat kääntämään ottelun Helmelle vaikean avauspuoliajan jälkeen.

Kolmannella jaksolla hyökkäyksessä pystyttiinkin levittämään kenttää paremmin ja takaamaan työskentelyrauha Capitalsin sisäpelaajille. Varsinkin Janniina Koivunen yltyi ison tauon jälkeen oivalle pelipäälle (26/16) ja viimeisteli korin läheisyydestä 10 pistettä jakson ensimmäiseen viiteen minuuttiin. Kouvotarten nopeat hyökkäykset pystyttiin myös pelaamaan paremmin pois, mutta pallonskriinipuolustuksen edelleen tökkiessä kotijoukkue pääsi kuittaamaan läheltä sekä kaaren takaa. Pelitapahtumat pysyivät tasaisina pistetehtailun lisääntyessä ja viimeiselle neljännekselle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa viidellä pisteellä (51-46).

Viimeinen neljännes kulki samoissa merkeissä Capitalsin onnistuessa läheltä ja Kouvotarten kaukaa. Neljä minuuttia ennen loppua vieraat onnistuivat tasoittamaan ottelun Emma Nikulan hyppyheitolla 60-60 lukemiin ja kotijoukkue oli pakotettu aikalisään. Kouvolalaisten onnistunut kolmen pisteen heitto pian aikalisän jälkeen kuitenkin herätti kotiyleisön ja Capitals joutui jälleen takaa-ajajan rooliin, josta se ei onnistunut tällä kertaa nousemaan voittoon. Viimeiset minuutit kamppailtiin tiukasti, mutta muutamat nukahdukset kostautuivat lopulta ja vierailijat joutuivat poistumaan Mansikka-ahon liikuntahallilta 70-66 tappio niskassaan.

Helmi Capitalsin parhaimmistoon lukeutui tällä kertaa väkevästi korin alla pelannut kaksikko Janniina Koivunen ja Emma Nikula. Kouvotarten onnistujiin lukeutuivat Hanna von Behr (14/6) sekä Tiina Aaltonen (9/5). Lopuksi vielä kiitokset Kouvolaan mukaan lähteneille kannustusjoukoille!