A-tytöt kaatoivat ToPon - Naiset Namikan

9.11.2015

Helmi Capitals suunnisti lauantain A-tyttöjen mittelössä Torpan Poikien vieraaksi Munkkiniemeen. Naisten 1. divisioonassa isänpäivän kotikamppailussa Helmi Capitalsin vieraaksi asteli Helsingin NMKY.

ToPo – Helmi Capitals I 56 – 59

Helmi Capitals suunnisti lauantain A-tyttöjen mittelössä Torpan Poikien vieraaksi Munkkiniemeen. Kotijoukkue, joka ensikierroksilla haki vielä yhteistä peliään alkusyksyn aikana mukaan liittyneiden uusien vahvistusten myötä, tulisi olemaan kova vastus vierailijoille.

Ottelu alkoikin vahvasti munkkalaisten komennossa. Capitalsin menetykset huonoista syötönvalinnoista ja puolustuksen nukahdukset johtivat jatkuvasti ToPon helppoihin koreihin. Kotijoukkue puolusti lisäksi hyvin helpot korinalusheitot pois ja kun kaukoheitot eivät uponneet, niin ensimmäiselle erätauolle mentiin ToPon johtaessa 23-10.

Toisella jaksolla Capitalsin puolustus edelleen vuoti ja kotijoukkue pääsi nostamaan korin alta helppoja kuppeja. Kova heittotyöskentely kaaren takaa (67 %) lisäsi vierailijoiden ahdinkoa. Toisessa päässä kenttää korin alla oli ahdasta eikä heittotilaa löytynyt. Hyviä heittopaikkoja onnistuttiin luomaan kauempaa, mutta heitot kolisivat raudoissa. Puoliajalle lähdettiin 41-25 tilanteessa.

Tärkein pelaajille korostettu asia puoliajalla oli puolustuspään tekeminen. Jokaisella oli henkilökohtainen vastuu voittaa oma pelaaja 1-vs-1 -kamppailuissa ja näin estää helppojen korien synty. Apupelaamista tulisi myös petrata, jos haluttaisiin kamppailla ottelun voitosta. Levypalloista ja vastustajan menetyksistä olisi helpompi hyökätä korille ja saada aikaiseksi hyviä heittopaikkoja.

Kolmas neljännes alkoikin vierailijoiden osalta hyvällä puolustamisella, jonka tuloksena oli 10 perättäistä pistettä ja kotijoukkue oli pakotettu aikalisään. Loppujakso meni lähes kori korista ja Capitals onnistui nousemaan kovan puolustustyöskentelyn turvin viiden pisteen päähän 48-43 lukemiin.

Viimeisellä neljänneksellä vierailijat esittivät samaa uhrautuvaa joukkuepuolustusta, jonka tuloksena kotijoukkue sai ainoastaan kahdeksan pistettä aikaiseksi kymmenminuuttisen aikana. Hyökkäyspäässä Helmi Capitalsin koko ottelun jatkuneet vaikeudet kuitenkin takasi sen että ottelu säilyi tasaisena loppuvihellykseen saakka. Viimeisen minuutin mielipiteitä herättäneistä tuomariratkaisuista ja aikalisäsekoiluista huolimatta päät onnistuttiin pitämään kylmänä, pari tärkeätä vapaaheittoa laitettiin pussiin eikä ToPolle annettu mahdollisuutta tasoittaa ottelua kaaren takaa. Loppulukemat siis 56-59 Helmi Capitalsille.

Tasaisen ottelun parhaiten onnistuivat Helmi Tulonen (19 pistettä/13 levypalloa/4 riistoa/6 torjuntaa) ja heikoista heittopäivistä huolimatta Sanda Karsten (14/7/3 syöttöä/4 riistoa) sekä Sini Mäkelä (8/4/4 riistoa).

Pirteän kotijoukkueen parhaimmistoon lukeutuivat Fanni Kantonen (10/9/4 riistoa) ja Maria Hiekkämäki (12/6).

Helmi Capitals – HNMKY 69 – 48

Naisten 1. divisioonassa isänpäivän kotikamppailussa Helmi Capitalsin vieraaksi asteli Helsingin NMKY. Aiemmin tiukassa harjoitusottelussa kohdattu vastustaja tiedettiin vaaralliseksi ja aggressiivisesti puolustavaksi ryhmäksi.

Capitals onnistui ottamaan ottelun ohjakset itselleen heti ensi hetkistä alkaen: hyökkäyspäässä pallo liikkui kivasti pelaajalta toiselle, laadukkaita heittopaikkoja onnistuttiin luomaan jatkuvasti ja puolustuksen intensiteetti oli todella hyvällä tasolla. Ensimmäiselle tauolle marssitttiin kotijoukkueen 19-11 komennossa.

Toisellä neljänneksellä sama tekeminen puolustuspäässä jatkui eikä vierailijoille annettu helppoja heittoja. Hyökkäyspäässä onnistuttiin myös hyvin, mutta vapaista heittopaikoista läheltä ja kaukaa ei kuitenkaan onnistuttu laittamaan palloa koriin asti. Puoliaikatilanne oli kotijoukkueen hyväksi 32-22.

Puoliajalla Helmi Capitalsin pukukopissa valmennuksen ainoa toive oli, että palloa laitettaisiin paremmalla prosentilla sukan läpi. Puolustus ja ottelun tempo olivat hyvällä tasolla ja sen tulisi säilyä samanlaisena myös toisella puolikkaalla.

HNMKY aloitti kolmannen jakson ryminällä ja vei ensimmäisen neljäminuuttisen 10-0 lukemin. Kotijoukkue ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt ja vastasi repäisemällä loppuerän 14-5 numeroin. Viimeiselle jaksolle mentiin Helmen johtaessa 46-37.

Neljän jakso alkoi Janniina Koivusen (20 pistettä/9 levypalloa/4 riistoa) yhdeksällä perättäisellä pisteellä vieden kotijoukkueen 18 pisteen johtoasemaan. Vierailijat eivät tämän jälkeen onnistuneet uhkaamaan Capitalsin johtoa ja loppulukemiksi kirjattiin 69-48 – Helmi Capitalsin kolmas voitto viidestä ottelusta.

Kenties tähänastisen kauden parhaan ottelun pelannut Helmi Capitals onnistui koko joukkueen voimin. Erityisen hyvin ottelusta suoriutui Janniina Koivusen lisäksi Nea Kuisma (14/6/4 riistoa), Emma Nikula (6/13/2 syöttöä/4 riistoa/2 torjuntaa) sekä Vilma Pöyry (8/4/2 syöttöä/2 riistoa).

Vierailijajoukkueesta kovimmat tilastot merkittiin Laura Vataselle (10/8) sekä Asta Leinoselle (9/6/2 syöttöä).