Helmi Capitals kaatoi Puhuttaret ja nousi sarjataulukossa kakkoseksi

3.12.2015

Naisten 1-divisioonassa Helmi Capitals nousi keskiviikkoillan voitollaan Puhuttarista sarjataulukossa toiseksi. Ykkösenä porskuttaa HBA Helmi.

Puhuttaret – Helmi Capitals 50 – 80

Naisten divarissa Helmi Capitals matkusti arkipelissä Vantaalle Puhuttarien vieraaksi. Puhuttaret olivat aloittaneet kautensa neljällä voitolla ja kahdella tappiolla ennen keskiviikkoillan koitosta.

Ensihyökkäyksestä asti oli pelin juoni selvä; Capitals pelasi palloa lähelle koria ja kotijoukkue pyrki tekemään tämän mahdollisimman vaikeaksi puolustamalla sisäpelaajat yli ja sumputtamalla korinalustaa. Vierailijat kuitenkin onnistuivat toteutuksessaan paremmin ja karkasivat heti ensi minuuteilla muutaman pisteen johtoasemaan. Toisessa päässä kenttää Capitals onnistui merkkaamaan kotijoukkueen heittäjät ja korille ajot pysäytettiin koko joukkueen voimin. Ensimmäinen neljännes kirjattiin näin 17-9 vierailijoille.

Toinen jakso noudatti samaa kaavaa, ja malmilaisten nopean hyökkäyksen ja heittopelin toimiessa ero kasvoi entisestään. Hyvä pallon ja pelaajan liikkeen avulla hyviä korintekopaikkoja luotiin jatkuvalla syötöllä. Puolustuksessa homma rullasi ensimmäisen jakson tapaan paria nukahdusta lukuun ottamatta ja Capitals venytti taukojohtonsa 20 pisteeseen 22-42 numeroihin.

Puoliaikapalaverissa puolustuksen osalta ei löytynyt paljoakaan huomautettavaa. Hyökkäyspäässä terävöitettiin hieman pallonskriinipelaamista.

Toinen puolikas ottelusta alkoi iloisesti hyökkäyksen osalta kahdella peräkkäisellä kolmosella. Puhuttaret päästettiin kuitenkin toistuvasti hyökkäyslevypalloihin, joiden päätteeksi pallo yleensä löysi tiensä koriin. Jakson edetessä hyökkäyspään pelaamisesta karkasi hieman ajatus ja 5vs5 –tilanteissa yhteistä säveltä ei meinannut löytyä. Capitalsin muutamat nopeat hyökkäykset ja ”roskakorit” hyökkäyslevypalloista pitivät kuitenkin huolen siitä etteivät vantaalaiset päässeet uhkaamaan vieraiden johtoasemaa. Viimeiselle neljännekselle lähdettiin Helmi Capitalsin johtaessa 61-34 ja peli oli melko pitkälti pelattu.

Viimeisellä jaksolla sama sekava hyökkäypään tekeminen jatkui, mutta puolustuksen toimiessa viimenenkin jakso kirjattiin vierailijoille ja koko ottelu lopulta 50-80 lukemin.

Tasaisesti pelanneesta Helmi Capitalsin porukasta erottui edukseen jälleen kerran ottelun parhaat teholukemat merkkauttanut Janniina Koivunen (16 pistettä/14 levypalloa/2 syöttöä/2 riistoa), joukkueen konkari Emma Nikula (12/7/5 syöttöä) sekä aina aktiivinen Elina Oravakangas (13/7/2 syöttöä/2 riistoa). Naisten divaridebyyttinsä tehnyt takamies Mona Winter (9/1 riisto) pelasi myös kelpo ottelun.

Puhuttarien kokoonpanosta tehokkaimmin kentällä hääri Audrey Mulumba (12/10/6 syöttöä/4 riistoa) sekä Mia Klemetti (10/3).