Helmi Capitals II – Helmi Capitals 31 – 87

7.12.2015

Kauden ensimmäinen jäsentenvälinen A-tyttöjen SM-sarjaottelu pelattiin lauantaina Helmi-Centerissä, kun nuorisokaartista koostuva kakkosjoukkue sai ”vieraakseen” kokeneemmista ketuista koostuvan ykkösjoukkueen.

Kauden ensimmäinen jäsentenvälinen ottelu pelattiin lauantaina Helmi-Centerissä, kun nuorisokaartista koostuva kakkosjoukkue sai ”vieraakseen” kokeneemmista ketuista koostuvan ykkösjoukkueen. Varsinkin kakkosjoukkueelle lähtökohdat olivat haasteelliset, koska se sai kasattua parketille vain 7 pelaajaa. Lisäksi tämä jäsentenvälinen ottelu oli monelle kakkosjoukkueen pelaajalle ensimmäinen laatuaan, mikä näkyi jännityksenä ennen ottelua. Ykkösellä oli parempi tilanne pelaajiston suhteen, kun se sai parketille yhdeksän pelaajan rotaation.

Heti ottelun alussa kävi selväksi joukkueiden erilaiset taktiikat. Kakkosjoukkue oli päättänyt pysäyttää ykkösen isot pelaajat korin alla tuplaamalla ja puolustamalla palloscriinit Push ’n’ under-taktiikalla tarkoituksena estää isojen pelaajien rollaukset korille. Ykkösjoukkue taas pelasi kaikki linjat voimakkaasti yli ja scriinit se puolusti käyttäen Hard hedge-taktiikkaa tarkoituksena vaikeuttaa kakkosjoukkueen pelien avaamista. Molemmat joukkueet onnistuivat mallikkaasti taktiikoissaan läpi koko ottelun. Ensimmäistä neljännestä pelattiin tasaisissa merkeissä aina kahdeksannelle minuutille asti, jolloin ykkönen repäisi 8 pisteen kaulan. Tilanne ensimmäisen neljänneksen jälkeen oli 19-11 ykköselle.

Toisella neljänneksellä ykkönen lisäsi johtoaan pikkuhiljaa kori korilta huolimatta kakkosjoukkueen pelaajien välillä jopa raivoisasta puolustamisesta. Kakkosjoukkueen korin alustan sumputtaminen avasi kuitenkin ykkösjoukkueen kolmostykeille paikkoja kaarelta, jotka käytettiin kiitettävästi hyödyksi. Neljänneksen puolivälissä kakkosen pelaajamäärä putosi hetkellisesti kuuteen kun Venla Varis satutti nilkkansa. Lopuille kuudelle pelaajalle täytyy nostaa hattua peli-ilmeestä ja taistelumoraalista toisen neljänneksen jälkimmäisellä puoliskolla. Isolle tauolle mentäessä tilanne oli 37-20 ykköselle.

Kolmannella neljänneksellä ykkönen meni sitten menojaan, kun kakkosen pelaajien bensa alkoi loppua. Ykkönen juoksi useamman nopean koko kentän nopean kakkosen pelaajien hölkätessä perässä. Ykkönen vei kolmannen neljänneksen 20-2, ja näin tilanne ennen viimeistä neljännestä oli ykköselle 57-22.

Ottelun viimeinen neljännes oli käytännössä lopun odottelua, kun väsyneet kakkosen pelaajat keskittyivät lähinnä oman väsymisen voittamiseen, kun taas ykkönen jatkoi ylijuoksuaan leveämmän materiaalin ja kokemuksen turvin. Viimeinen neljännes meni ykköselle 30-9, ja näin koko ottelu 87-31.

Kakkosjoukkueen pelaajien ei tarvitse kuitenkaan yhtään hävetä rökäletappiota haasteelliset lähtökohdat huomioiden. Päinvastoin kakkonen haastoi ajoittain erittäin mallikkaasti ykkösen kokeneet pelaajat. Kakkosjoukkueen ehdotonta eliittiä oli niin hyökkäyspäässä onnistunut kuin puolustuspäässä raivoisasti taistellut Henna Halmetoja (11/5). Ykkösjoukkueen paras pistenikkari oli Nenna Lindström (21/3/4 syöttöä), joka varsinkin ottelun ensimmäisellä puolikkaalla oli hurjassa heittovireessä.

Joukkueiden pelit jatkuvat ensi viikonloppuna, kun kakkosjoukkue lähtee lauantaina SB-Girlsin vieraaksi Lahteen ja ykkösjoukkue emännöi Helmi-Centerissä Espoo Basket Teamia.