Capitals jo neljän ottelun voittoputkessa

10.12.2015

Naisten divarin itsenäisyyspäivän taistelussa Helmi Capitals matkusti aamuvarhaisella Tampereelle Raholan Pyrkivän vieraaksi. Lähtökohdat ottelulle eivät olleet vierasjoukkueelle otollisimmat, sillä loukkaantumisten takia matkaan lähdettiin vain kahdeksan pelaajan voimin.

RaPy – Helmi Capitals 56-78.

Naisten divarin itsenäisyyspäivän taistelussa Helmi Capitals matkusti aamuvarhaisella (klo 8:30) Tampereelle Raholan Pyrkivän vieraaksi. Lähtökohdat ottelulle eivät olleet vierasjoukkueelle otollisimmat, sillä loukkaantumisten takia matkaan lähdettiin vain kahdeksan pelaajan voimin. Pelaajat kokivat bussiin astuessaan iloisen yllätyksen Regen nukkuessa kauneusuniaan etupenkillä. Raholasta tiedettiin ennakolta se, että he pelaavat erittäin kovaa ja pyrkivät hyökkäyksessä lähelle koria. Valmennusjohto Regenkin herättyä painotti aloituspalaverissa joukkuehyökkäyksen tärkeyttä sekä kovaa puolustusta. Näistä lähtökohdista pelistä teille raportoivat reportterit Nea ja Asi!

Ensimmäinen erä alkoi vierasjoukkueen komennuksessa, vaikka peli näyttikin hiukan uniselta. Ensimmäisen viiden minuutin aikana vierasjoukkueen kova puolustus puri ja riistoista saatiin nostettua helppoja koreja. Viiden minuutin pelin jälkeen tilanne oli 2-15. Sen jälkeen puolustuksessa tuli muutama nukahdus, josta vastustaja rankaisi. Erän lopussa hyvistäkään paikoista ei saatu viimeisteltyä ja kasvatettua eroa,  ja näin ensimmäiselle erätauolle mentiin tilanteessa 6-18.

Toinen erä alkoi Capsin 6 pisteen runilla, kun riistoista päästiin juoksemaan helppoja koreja. RaPy oli pakotettu ottamaan aikalisä erän kahden ensimmäisen peliminuutin jälkeen.  Aikalisän jälkeen jatkettiin siitä mihin ennen sitä jäätiin, kova puolustus toimi ja vastustaja pakotettiin vaikeisiin heittoihin ja levypalloista päästiin juoksemaan helppoja koreja. Toisen erän puolivälissä tilanne oli jo turvallisen tuntuisesti 10–33 vierasjoukkueelle. Toisen erän viimeisillä minuuteilla vastustaja siirtyi paikkapuolustukseen ja sai sekoitettua sillä Capsin hyökkäystä. Vastustajan viiden pisteen runin jälkeen puoliajalle mentiin 18-39 tilanteessa.

Kolmas erä alkoi vastustajan komennuksessa, kun paikkapuolustus sekoitti entisestään Capsin hyökkäystä. Puolustus vuoti myös pahasti ja vastustaja kavensi erän ensimmäisten minuuttien jälkeen tilanteeksi 31-48. Curren vahvan puolustuksen ja levypallopelaamisen seurauksena joukkue pääsi taas peliin mukaan ja muutamalla helpolla korilla Caps pääsi juoksemaan helpot 4 pistettä, ja jälleen vastustaja oli pakotettu ottamaan aikalisä. Aikalisän jälkeen paikkapuolustukseen löydettiin lääkkeet ja nopeilla syötöillä naiset löysivät aivan vapaita heittopaikkoja, jotka viimeisteltiin hyvällä prosentilla tai päästiin ansaitusti vapaaheittoviivalle. Viimeiseen erään lähdettiin tilanteesta 36-61.

Neljäs erä oli väsyneiden pelaajien taistelua, sillä Capsin kahdeksasta pelaajasta kolme oli pelannut edellisenä päivänä isot minuutit A-tyttöjen pelissä. Neljäs erä oli selkeästi väsyneen joukkueen taistelua aikaa vastaan ja vastustaja nosteli väsyneitä pelaajia vastaan helppoja koreja. Hyökkäyspäässä etenkin Jannin ja Astan hyvien suoritusten jälkeen lopulta koko peli Capsille 56-78.

Koko ottelusta oli selkeästi nähtävissä väsymys, sillä osa pelaajista oli pelannut viikon sisään jo 4 ottelua. Onnistumisia tuli taas laajasti ja etenkin Janni (30/9/2 syöttöä) ja Curre (16/6/5 syöttöä) pelasivat erinomaisen ottelun. Naiset jatkavat sarjan toisella sijalla kuudella voitolla ja ensi viikolla pelataan syyskauden viimeinen peli Turun Rientoa vastaan Helmi Centerissä.