Capitals II taipui Lahdessa

15.12.2015

Capitalsin kakkonen matkusti lauantaina Lahteen SB-Girlsin vieraaksi syyskierroksen toiseksi viimeiseen otteluun. Caps oli saanut tälläkin kertaa jalkeille 8/9 pelaajaa. Kotijoukkue SBG vei ottelun vauhdikkaiden vaiheiden jälkeen lukemin 67 – 59.

SB-Girls  – Helmi Capitals II 67 – 59

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta muutaman minuutin kohdalla kotijoukkue SBG lisäsi vauhtia hyökkäyspäässä, ja ilmeisesti Capsin tyttöjen jalat olivat jääneet bussiin. Vierasjoukkueen puolustusintensiteetti oli kadoksissa kun taas vauhdikkaasta pelaamisesta tunnettu SBG lähti nopeisiin hyökkäyksiin esimerkillisesti ja vei ensimmäisen neljänneksen lukemin 21 – 13.

Lyhyellä tauolla valmennus painotti puolustusintensiteettiä ja toiselle neljännekselle tuli aivan toisenlainen vierasjoukkue. Jos ensimmäisellä neljänneksellä puolustus oli luvalla sanoen heikkoa, niin toisella neljänneksellä puolustus oli ihailtavaa katsottavaa. Nyt linjat pelattiin voimakkaasti yli, ja SBG:llä oli suuria vaikeuksia avata peliä, ja kotijoukkue pakotettiin huonoihin ratkaisuihin joista Caps pääsi juoksemaan useamman nopean korin. Muutenkin toisen neljänneksen pelaaminen kokonaisuudessaan oli kauden ehkäpä paras suoritus nuorelta joukkueelta. Toinen neljännes meni vierasjoukkueelle 25 – 11, ja näin kuskin paikka oli vaihtunut. Tilanne puoliajalla oli 33 – 38.

Pitkällä tauolla valmennus painotti omaa puolustuspelaamista ja hyökkäyspelin jatkumista samalla sykkeellä kuin toisella neljänneksellä. Kolmas neljännes oli alusta loppuun tasaista vääntöä ja vauhdikasta pelaamista, jossa armoa ei pyydetty eikä annettu. Kotijoukkue onnistui ratkaisuissaan hienokseltaan paremmin ja vei neljänneksen 20 – 16, joten tilanne ennen viimeistä neljännestä oli kutkuttavasti 52 – 54 Capitalsille.

Tällä kaudella nuoren Capitalsin kakkosjoukkueen pelaamista on kuvannut ailahtelevuus ja tasaisuuden puute. Viimeisellä neljänneksellä tuo ailahtelevuus nosti taas päätään. Hyvin rakennetuista tilanteista ei saatu tehtyä koreja, ja vapaat lay-upit alkoivat kolista rautoihin. Väsynyt vierasjoukkue ei jaksanut enää pitää sellaista intensiteettiä yllä jota ottelun voittamiseen olisi vaadittu. Samaan aikaan kotijoukkue SBG onnistui pitämään oman pelinsä ottelun voittamiseen vaaditulla tasolla.  Näin viimeinen neljännes SBG:lle 15 – 5, ja koko ottelu kotijoukkueelle ansaitusti 67 – 59.

Kotijoukkueen parhaimmistoa olivat maajoukkuerinkiin kuuluva ja tupla-tuplan tehnyt Emma Tuominen (24/10) sekä pirteästi koko ottelun pelannut Karoliina Kerilahti (15/5). Capitalsin paras pistenikkari oli loukkaantumisen jälkeen paluun pelikentille tehnyt Nea Kuisma (14/5).  Myös jälleen kerran väkevästi korin alla taistellut Henna Halmetoja (7/9) sekä muutaman väkevän ajon korille tehnyt Elina Arike (9/5) ansaitsevat erityismaininnan pelistään.