B-tytöt haastoivat syyskauden viimeisessä ottelussa Hongan

16.12.2015

Vielä voitoitta B-tyttöjen SM-sarjaa pelaava Helmi Basket haastoi syyskauden viimeisessä pelissä hienosti Tapiolan Hongan.

Helmi Basket aloitti ottelun uneliaasti ja nopeasti Honka oli karannut 2-8 johtoon. Jutta Tiilikaisen ja Vilma Juvosen onnistumisten jälkeen Helmi kuitenkin otti Hongan nopeasti kiinni. Myös Essi Rankinen naputteli tarkasti kaikki heittonsa (3/3) sisään ensimmäisessä erässä ja ensimmäiselle erätauolle mentiin Hongan johtaessa 16-20.

Toisen erän alkupuolisko sujui joukkueelta vielä kelvollisesti, mutta toinen puolisko oli synkkä. Honka vei erä toisen viisi minuuttisen peräti 6-17 ja karkasi isolle tauolle 18 pisteen johtoasemassa (26-44).

Ottelun kolmanteen ja neljänteen erään Helmi Basket löysi uuden vaihteen ja voitti ottelun toisen puoliskon numeroin 26-24. Koko ottelu kuitenkin selkeästi Hongalle numeroin 52-68.

Helmi Basketin onnistujat Vilma Juvonen 14 pistettä + 15 levypalloa, Essi Rankinen 10p, Jutta Tiilikainen 9p, Carolina Kert 8p ja Annika Ranta 8p. Honkalaisista pisteiden teossa onnistuivat parhaiten Noora Markkanen (13p) ja Taru Kurunsaari (12p).