Capitals II joulutauolle sarjataulukon kolmannelta sijalta

21.12.2015

Nea Kuisma - 23 pistettä EBT:tä vastaan

Capitals II:n syyskierroksen viimeinen ottelu pelattiin perjantaina Helmi-Centerissä, jossa kotijoukkue sai vieraakseen vain yhden voiton tällä kaudella SM-sarjassa ottaneen Espoo Basket Teamin. Ottelu oli alusta asti kotijoukkueen yksipuolinen näytös, ja loppulukemat kirjattiin Capitals II:lle lopulta lukemin 94 – 45.

Helmi Capitals II – Espoo Basket Team 94 – 45

Capitals II:n syyskierroksen viimeinen ottelu pelattiin perjantaina Helmi-Centerissä, jossa kotijoukkue  sai vieraakseen vain yhden voiton tällä kaudella SM-sarjassa ottaneen Espoo Basket Teamin. Ottelu oli alusta asti kotijoukkueen yksipuolinen näytös,  ja loppulukemat kirjattiin Capitals II:lle lopulta lukemin 94 – 45.

Syyskierroksen viimeiseen otteluun Capitalsin kakkonen oli ilahduttavasti saanut parketille kaikki yhdeksän ehjää pelaajaa. Ennen ottelua valmennus painotti oman tekemisen tärkeyttä sekä puolustuspään intensiteettiä. Kotijoukkue puolusti ylhäältä asti, eikä vieraat oikein saaneet mitään peliä aikaiseksi. Ja kun kotijoukkue käytti omat, hyvin rakennetut korintekopaikat mallikkaasti hyväksi, oli ero jo viiden pelatun minuutin kohdalla 17-1 kotijoukkueelle. Eikä tahti tästä ensimmäisellä neljänneksellä heikentynyt, joten tilanne ensimmäisen neljänneksen jälkeen oli 30 – 8 Capitalsille.

Tauolla valmennus totesi että sama tekeminen riittää toiselle neljännekselle. Ja näin tytöt tekivätkin. Palloa pelattiin sisälle toistuvasti, ja ero kasvoi kori korilta. Toisen neljänneksen puolivälissä, kun tilanne oli jo 45 – 11 kotijoukkueelle, oli vieraiden valmennus pakotettu ottamaan aikalisä ja tekemään muutoksia puolustusmuotoon.  EBT siirtyi paikkapuolustukseen, ja se sekoitti hetkeksi kotijoukkueen hyökkäämistä. Tilanne pitkälle tauolle mentäessä oli 54 – 15 Capitalsille.

Pitkällä tauolla varmaan ajatukset alkoivat harhailemaan jo pelin jälkeisiin hyvästeihin, joten kolmas ja neljäs neljännes eivät enää tarjonneet mitään suurta koripallojuhlaa. EBT pyrki jäädyttämään pelin paikkapuolustuksellaan, eivätkä kotijoukkueen tytöt enää juosseet nopeita hyökkäyksiä yhtä terhakkaasti kuin ottelun alussa. Toisen puoliskon neljännekset menivät Capitalsille 22 – 13 ja 18 – 17, ja näin koko ottelu kotijoukkueelle 94 – 45.

Ennen SM-sarjan alkua nuori Capitals II asetti itselleen tavoitteen joulutauolle. Tavoite oli olla SM-sarjassa neljän parhaan joukossa. Tämä tavoite saavutettiin hienosti, vaikka syksyn mittaan on ollut jos jonkinmoisia vaikeuksia. Capitals II on joulutauolle siirryttäessä kolmantena Capitals I:n ja Hongan jälkeen. Sarja on kutkuttavan tasainen Capitalsin ykkösen ja Hongan perässä. Kuusi joukkuetta on vain kahden pisteen sisällä, joten kevätkierroksesta tulee varmasti mielenkiitoinen ja jännittävä aina loppumetreille asti. Capitals II:n tavoite on olla neljän parhaan joukossa myös runkosarjan päättyessä. Tavoite ei toteudu itsestään, vaan sitä varten on tehtävä paljon töitä niin harjoituksissa kuin otteluissa. Mutta nyt on aika huilata hetki, unohtaa koripallo ja nauttia joulusta ja lomasta.

Ja vielä lopuksi, iso kiitos Joonas näistä kuukausista joukkueen eteen tehdystä hienosta työstä. Moikataan kun tavataan.