A-tytöt joulutauolle sarjakärjessä

21.12.2015

Lotta-Maj Lahtinen oli pelipäällä Lappeenrannassa

Syyskauden viimeisessä A-tyttöjen SM-sarjaottelussa Helmi Capitals matkusti Lappeenrantaan Catzin vieraaksi. Kotijoukkue oli saanut kokoonpanoonsa Naisten SM-sarjapelurinsa, kun taas vierailijat olivat matkassa vajaamiehisellä rosterilla.

Catz – Helmi Capitals 63-69

Ottelu käynnistyi molempien joukkueiden osalta nihkeällä hyökkäyspään pelaamisella; menetyksiä ja ohiheittoja kertyi solkenaan ja joukkuepelaamisesta ei ollut juuri tietoakaan. Capitals kuitenkin tsemppasi hyvin ja lähti toiselle jaksolle pisteen johtoasemasta (9-10) kiitos Lotta-Maj Lahtisen onnistumisten.

Toisella jaksolla korintekohanat aukesivat ja joukkueet vaihtoivat koreja koko neljänneksen ajan. Ottelu pysyi tasaisena ja puoliajalle lähdettiin 29-31 lukemissa.

Puoliajalla painotuksen alla olivat hyökkäyspäässä pelaajan ja pallon liike. Myös hyökkäyslevypallojen hakeminen olisi tärkeää heittoprosenttien pysytellessä matalina.

Toinen puoliaika alkoi Helmen osalta hienosti onnistuneella kolmen pisteen heitolla, mutta kotijoukkue taisteli itsensä jakson aika pariinkin otteeseen pisteen johtoasemaan. Vierasjoukkue ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt ja pelasi erän pari viimeistä minuuttia hyvin molemmissa päissä kenttää ja johti viimeiselle kympille lähdettäessä 43-46.

Viimeisen neljänneksen alun hyvän puolustuspelin avittamana Capitals karkasi yhdeksän pisteen johtoon kolmen minuutin jälkeen. Catz taisteli itsensä kuitenkin vielä peliin mukaan ja viisi minuuttia ennen loppua ero oli vain kaksi pistettä. Anna Kahelinin ja Elina Oravakankaan kolme perättäistä lay upia veivät vieraat kahdeksan pisteen johtoon ja tätä johtoasemaa kotijoukkue ei päässyt enää kunnolla uhkaamaan vähäkoristen viime minuuttien aikana. Näin ollen Helmi Capitalsille merkattiin voitto 63-69 lukemin ja joukkue jatkaa sarjan kärkipaikalla puhtaalla pelillä kevätkaudelle lähdettäessä.

Helmi Capitalsin energisimmät olivat onnistuneen paluun kotikonnuille tehnyt Lotta-Maj Lahtinen (19 pistettä/5 levypalloa/5 riistoa) sekä joukkueen yhdeksi kantaviksi voimiksi itsensä syyskaudella pelannut Elina Oravakangas (10/14/4 syöttöä/3 riistoa).

Kotijoukkeen parhaimmistoon lukeutuivat Johanna Timperi (23/8), Marianne Kalin (10/10/2 syöttöä) ja Anna Svinhufvud (10/7/4 syöttöä/2 riistoa).