Helmi Capitals II aloitti kevätkauden kaatamalla ToPon

12.1.2016

A-tyttöjen SM-sarjassa Helmi Capitals II:n kevätkausi pyörähti käyntiin lauantaina vierasottelulla ToPoa vastaan Munkkiniemen Yhteiskoululla.

ToPo – Helmi Capitals II 56 – 79

Capitals II:n kevätkausi pyörähti käyntiin lauantaina vierasottelulla ToPoa vastaan Munkkiniemen Yhteiskoululla. Osalla pelaajista joulutauko oli vierähtänyt maajoukkueympyröissä, ja peli olikin usealle pelaajalle viides seitsemään päivään. Myös edellisen illan naisten I-divisioonan peli tuntui vielä osalla pelaajista jaloissa, joten aivan tuoreilla jaloilla ei otteluun päästy.

Ottelun ensimmäiset kuusi minuuttia mentiin tasatahtia pelin ollessa hermostunutta puolin ja toisin, ja varsinkin vierasjoukkueella pallo tuntui polttelevan käsissä, koska ensimmäiseen kuuteen minuuttiin Capitals onnistui menettämään pallon kuusi kertaa. Tämän jälkeen Capitalsin pelaajat rauhoittuivat ja alkoivat keskittyä itse asiaan. Erän loppuun intensiteetti saatiin nostettua vaaditulle tasolle niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä, ja vierasjoukkue repäisi 11 pisteen kaulan Venla Variksen (15/2) johdolla, joka nakutti ensimmäisellä neljänneksellä mukiinmenevät 7 pistettä. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen tilanne oli 11 – 22 Capitalsille.

Jos ensimmäisen neljänneksen loppu oli jo mallikasta pelaamista, niin toisella neljänneksellä siitä ei ollut tietoakaan. Varsinkin puolustuspäässä intensiteetti laski, leikkauksia enää pumpattu ja oma pelaaja hukattiin aivan liian monta kertaa. Ja näin kotijoukkue päästettiin tekemään helppoja koreja Ella Kolehmaisen (16/1) johdolla. Toisen neljänneksen vei ansaitusti kotijoukkue lukemin 26 – 16, ja näin pitkälle tauolle siirryttiin kutkuttavasti tilanteessa 37 – 38 vierasjoukkueen johtaessa.

Pitkällä tauolla valmennus piti palopuheen puolustuksen intensiteetistä sekä oman temmon säilyttämisestä. Palopuhe tuotti selkeästi tulosta, koska kolmannella neljänneksellä vierasjoukkue esitti kypsää pelaamista. Puolustusintensiteetti oli kohdallaan ja vastustaja pakotettiin ottamaan vaikeita ratkaisuja. Ja kun hyökkäyspäässä onnistumisia tuli laajalla rintamalla, oli vierasjoukkue karannut jo mukavantuntuiseen 48 – 62 johtoon. Neljänneksen onnistujia Capitalsilta oli Mona Winter (10/3/6 syöttöä), jonka kaksi kolmeen pisteen onnistumista neljänneksen loppuun olivat omiaan katkaisemaan kotijoukkueen pelihuumorin.

Viimeisellä neljänneksellä vierasjoukkueen hyökkäys ei enää toiminut aivan edellisen neljänneksen tapaan, mutta puolustuspää toimi edelleen vakuuttavasti. Kotijoukkue jätettiin kahdeksaan pisteeseen vierasjoukkueen vastatessa 17 pisteestä.  Näin Capitals II sai avattua kevätkierroksen maukkaalla vierasvoitolla lukemin 56 – 79. Capitalsilta korkeimman pistemäärän teki Nea Kuisma (16/6). Myös Henna Halmetoja (7/8/3 riistoa) oli taas jälleen kerran loistavalla pelipäällä. Kokonaisuutena peli oli koko joukkueelta toista neljännestä lukuun ottamatta lupauksia antavaa kevättä ajatellen. Vielä on kuitenkin matkaa jäljellä. Matka jatkuu kahden viikon kuluttua lauantaina, kun Capitalsin nuorisokaarti saa kotikentälleen vastaan Catzin Lappeenrannasta.