Kataja kaatui Helmen käsittelyssä

18.1.2016

Nea Kuisma loisti Katajaa vastaan

Helmi Capitals sai kevätkauden toisessa kohtaamisessa kotiluolassaan vastaansa Joensuun Katajan. Edellinen kohtaaminen oli ollut tiukkaa vääntöä koko ottelun ajan ja pudotuspeliasemia ajatellen ottelu oli tärkeä molemmille joukkueille.

Helmi Capitals – Kataja 86-50

Kataja aloitti ottelun vahvasti löytämällä nopeissa hyökkäyksissä vapaan pelaajan ja pussittamalla helppoja koreja läheltä sekä kaukaa. Capitalsin piti pelissä mukana Elina Oravakankaan vahva neljännes; ”Curren” 12 pistettä ja viisi hyökkäyslevypalloa avitti kotijoukkueen lopulta rinnalle ja ohi jakson aikana. Vahvan kaukoheittopelin myötä avausjakso merkattiin lopulta 26-18 Capsille.

Toisella neljänneksellä korintekotahti hiipui molemmilla joukkueille. Capitals sai pakotettua Katajapelurit vaikeisiin ratkaisuihin kerta toisensa jälkeen ja levypallot jäivät hyvällä prosentilla omien näppeihin. Hyökkäyspäässä onnistumisia riittävästi, että etumatkaa saatiin kurottua muutama piste lisää ja puoliajalle lähdettiin 41-28 lukemissa.

Kolmannella neljänneksellä puolustustyöskentely pysyi hyvänä, mutta vierailijat tulivat vahvasti hyökkäyslevypalloihin, joista he saivat aikaan lukuisia uusia heittoyrityksiä. Fanny Hulmi tuli lopulta penkiltä herättämään kotijoukkueen takaisin kamppailuun mukaan ja teki kovaa jälkeä levypalloissa molemmissa kenttäpäädyissä. Hyökkäyspäähän tuli myös rutkasti lisää energiaa ja jakson päätteeksi Caps oli repinyt jo 25 pisteen kaulan (63-38).

Viimeinen neljännes jatkui samoissa merkeissä ja Capitals onnistui laajalla rintamalla molemmissa päissä kenttää. Kaikki 12 pelaajaa kokoonpanossa onnistui pisteidenteossa ja peräti kahdeksan peluria laittoi vähintään yhden kolmosen sisään pelin aikana. Lopulta kotijoukkue lasketteli hyvän peliesityksen jälkeen 86-50 lukemin voittoon.

Helmi Capitalsista Fanny Hulmin ja Elina Oravakankaan (13/6/2 syöttöä) lisäksi vahvan pelin pelasivat Nea Kuisma (14/7/2 torjuntaa) sekä Ada Marjunen (17/8/1 syöttö/1 riisto).

Vierasjoukkuetta kannattelivat panoksellaan Salla Pelkonen (11/14) sekä Essi Pohjonen (17/4/2 torjuntaa).