Capitals II taipui Catzille A-tyttöjen SM-sarjassa

26.1.2016

Kevätkierroksen ensimmäisessä kotiottelussa kohdattiin lauantaina Catz Lappeenrannasta, joka oli voitettu lokakuussa seitsemällä pisteellä. Ottelu oli kotijoukkueelta yhtä vuoristorataa, ja kokenut vierasjoukkue vei ottelun lopulta selvin numeroin 49 – 62.

Helmi Capitals II – Catz 49 – 62

Ottelun alku oli Capitalsilta kaksijakoinen, toisaalta pallo saatiin pelattua hyvin korin alle, mutta viimeistelyssä oli ongelmia. Capitals aloitti ottelun korinteon Venla Variksen (6/-) kolmosella, mutta Catz meni ohi puolentoista minuutin kohdalla ottelun korkeimman pistemäärän tehtailleen Aino Pohjosen (20/6) koreilla. Kotijoukkueen tekemisessä oli kiireen ja yliyrittämisen tuntua maltin ja nopeuden puuttuessa tekemisestä. Puolustuspäässä sovittua puolustusmuotoa ei toteutettu kunnolla, minkä johdosta puolustus oli koko ajan askeleen jäljessä. Myös yliyrittäminen kostautui useana virheenä, josta vierasjoukkue pääsi vapaaheittoviivalle. Catz teki ensimmäisen neljänneksen 18 pisteestä puolet vapaaheittoviivalta. Tilanne oli ensimmäisen neljänneksen jälkeen vierasjoukkueelle 7 – 18.

Lyhyellä tauolla valmennus painotti oman tekemisen laatua. Tästä ei kuitenkaan ollut apua, kun vierasjoukkue jatkoi siitä mihin ensimmäisellä neljänneksellä jäi. Tilanteessa 7 – 25 oli Capitalsin valmennus pakotettu ottamaan aikalisä ja muuttamaan puolustustaktiikkaa. Taktiikan muutos tuotti välittömästi tulosta ja aikalisältä asteli kentälle täysin toisenlainen kotijoukkue Fanny Hulmin (6/9) johdolla. Vierasjoukkue Catz meni aivan lukkoon, ja kun summeri soi ottelun toisen neljänneksen päättymisen merkiksi, oli tilanne enää 27 – 29 vierasjoukkueen hyväksi.

Pitkällä tauolla valmennus korosti edelleen oman tekemisen laatua puolustuspäässä. Kolmannen neljänneksen alku mentiin tasatahtia vääntäen kättä kumpi joukkueista ottaa ohjakset itselleen. Muutamana minuutin kädenväännön jälkeen Catz otti ohjakset itselleen, eikä enää luopunut niistä. Kotijoukkue roikkui kuitenkin koko ajan iskuetäisyydellä, ja näin viimeiselle neljännekselle lähdettiin tilanteesta 39 - 46. Kolmannen neljänneksen onnistujia kotijoukkueelta oli Iina Seilola (4/3), jonka neljänneksen loppupuolella tehtailema koriin johtanut syöttö olisi saanut itse Teemu Rannikonkin kalpenemaan kateudesta.

Viimeinen neljännes alkoi lupaavasti kun Mona Winter (2/6) taituroi pallon koriin kaventaen eron viiteen pisteeseen. Tämän lähemmäs kotijoukkue ei kuitenkaan enää ottelussa päässyt, vaan kokenut vierasjoukkue näytti että se on kova joukkue myös ilman lähinnä naisten sarjoissa pelaavia Marianne Kalinia ja Veera Pirttistä. Kotijoukkueen tekemistä kuvasi viimeisellä neljänneksellä ailahtelevuus; hyviä suorituksia seurasi liian usein heikko suoritus, eikä kotijoukkue saanut näin ollen koskaan kirivaihdetta kunnolla päälle. Näin kaksi sarjapistettä matkasi Lappeenrantaan lukemin 49 – 62. Viimeisen neljänneksen onnistujia kotijoukkueella oli Saga Ukkonen (7/2/2 syöttöä) sekä Elina Arike (6/8).

Capitalsin pistehai oli tälläkin kertaa Nea Kuisma (10/8). Kotijoukkueen isoimmasta levypallomäärästä vastasi mahtavat 18 levypalloa kauhonut Henna Halmetoja (8/18).

Vierasjoukkue Catzin parhaimmistoa olivat Aino Pohjosen lisäksi Anna Svinhufvud (12/18/4 syöttöä) sekä Claudia Kärnä (15/5/4 riistoa).

Capitalsin nuorisoketjun seuraava SM-sarjan ottelu on kahden viikon kuluttua 6.2. kun se matkaa naapurikaupunki Espooseen Ringsiden vieraaksi. Sitä ennen peliä käydään kuitenkin hiomassa tulevana viikonloppuna Riikassa, kun EYBL-ottelut jatkuvat sarjan toisessa turnauksessa viiden ottelun verran.