A-tytöt selkeään voittoon Pyrinnöstä - Naiset voittivat BC Nokian

26.1.2016

Erika Kankfelt metsästi tupla-tuplan Pyrintöä vastaan
Erika Kankfelt metsästi tupla-tuplan Pyrintöä vastaan
Emmi Malmivirta uurasti hienosti sekä A-tyttöjen että naisten pelissä
Emmi Malmivirta uurasti hienosti sekä A-tyttöjen että naisten pelissä

Vajaamiehinen sarjakärki Helmi Capitals emännöi kotiluolassaan A-tyttöjen SM-sarjassa pudotuspelipaikkaa metsästävää Tampereen Pyrintöä. Naisten 1. divisioonassa edellisessä ottelussa voittokantaan palannut Helmi Capitals matkusti sunnuntai-iltapäivän kohtaamisessa BC Nokian vieraaksi.

Helmi Capitals – Tampereen Pyrintö 76-39

Vajaamiehinen sarjakärki Helmi Capitals emännöi kotiluolassaan A-tyttöjen SM-sarjassa pudotuspelipaikkaa metsästävää Tampereen Pyrintöä.

Avausjakso mentiin vahvasti kotijoukkueen komennossa, kun puolustusintensiteetti oli hyvällä tasolla ja riistoista päästiin juoksemaan nopeita hyökkäyksiä. Myös puolenkentän pelaaminen luonnistui ja näin ollen Caps vetäisi jo 16 pisteen kaulan (25-9) avauskympillä.

Toisella neljänneksellä vierasjoukkue pääsi paremmin peliin mukaan ja pakotti kovalla puolustuksella ja tsempillä Capitalsin vaikeisiin tekopaikkoihin. Kun toisessakaan päässä korinteko ei ollut sen helpompaa, niin puoliajalle marssittiin Helmen 36-21 johtoasemassa.

Puoliajan jälkeen kotijoukkue löysi jälleen lääkkeet Pyrinnön puolustusintensiteettiä vastaan pelaamalla hyökkäyspäässä tilanteet kovempaa ja juoksemalla hyvin kenttää nopeissa hyökkäyksissä. Puolustuksen säilyessä hyvällä mallilla, 30 minuutin pelin jälkeen taululla komeilivat jo 59-29 numerot.

Viimeinen kymppi pelattiin edelleen tosissaan ja pelaajia oli solkenaan lattian pinnassa taistelemassa irtopalloista. Capitals jatkoi hyvää työtä puolustuspäässä ja teki tarvittavat korit, jottei vierasjoukkue päässyt kuromaan etumatkaa kiinni. Loppulukemat siis 76-39 ja Helmi Capitals jatkaa sarjan kärjessä edelleen puhtaalla pelillä.

Parhaista esityksistä kotijoukkueesta vastasivat kovaa irtopalloista koko pelin taistelleet Erika Kankfelt (11 pistettä/10 levypalloa/3 syöttöä/3 riistoa/1 torjunta) ja Sofia Rajala  (19/6/1 syöttö/4 riistoa) sekä hyvää heittopeliä esittänyt Sandra Karsten (16/2//4 syöttöä/3 riistoa).

Vierasjoukkueen pirteimmät olivat Reetta-Sofia Tulkki (10/4/3 riistoa) ja Jemina Vidgren (6/6/2 syöttöä/1 torjunta).

BC Nokia – Helmi Capitals 68-70

Naisten 1. divisioonassa edellisessä ottelussa voittokantaan palannut Helmi Capitals matkusti sunnuntai-iltapäivän kohtaamisessa BC Nokian vieraaksi. Edellinen kohtaaminen päättyi Capitalsin selvänumeroiseen voittoon, mutta tällä kertaa oli tiedossa, että ottelusta tulisi tasaisempi koitos.

Nokia aloitti pelin vahvasti pelaamalla palloa korin alle ja viimeistelemällä helppoja kakkosia. Capsilta meni hetki päästä peliin mukaan, mutta onnistui lopulta löytämään keinot pysäyttämään nokialaisten korinaluspelaamisen ja pelaamalla itse pallon hyviin tekopaikkoihin korin läheisyyteen. Avausjakson lopuksi Capitals oli viiden pisteen karkumatkalla 15-20 lukemin.

Toisella neljännes meni tasaisissa merkeissä ja Nokia oli onnistunut hivuttamaan itsensä muutaman pisteen päähän vain pari minuuttia ennen loppua. Vierasjoukkue onnistui kuitenkin hienosti jakson lopussa ja vei viimeiset puolitoista minuuttia 8-0 siirtyen puoliajalle 29-40 johdossa.

Tauon jälkeen Nokia pääsi paremmin peliin mukaan hyökkäyspäässä, kun taas Capitalsin pallonliike oli hieman verkkaisempaa ja vapaita korintekopaikkoja oli vaikeampi löytää. Kotijoukkue ei päässyt kuitenkaan kaventamaan vieraiden etumatkaa kuin pisteellä jakson aikana (47-57).

Viimeinen neljänneksellä Capitals oli jo 13 pisteen karkumatkalla reilu kuusi minuuttia ennen ottelun loppua. Nokialaiset siirtyivät tässä vaiheessa pelaamaan kokokentän paikkaprässiä ja 5vs5-pelissä paikkapuolustusta, joka sotki vierasjoukkueen pelikonseptin pahasti. Capsin huolimattomista menetyksistä ja ohiheitoista kotijoukkue sai hyvä pelivireen päälle ja kavensi piste pisteeltä eroa taululla. Viimeiset minuutit mentiin tasaisissa merkeissä eikä kumpikaan joukkue saanut riittävästi onnistumisia lopulliseen irtiottoon. Lopulta 20 sekuntia ennen päätössummeria 68-68 tilanteessa Nokia sai puolustuslevypallon jälkeen itselleen mahdollisuuden ottelun viimeiseen heittoon, mutta Capsin oikea-aikainen tuplaus pakotti kotijoukkueen menetykseen. Kaksi sekuntia ennen loppua Capitals pelasi aikalisän jälkeen Nea Kuismalle pallon syvään post-asemaan, joka nosti eleettömästi hook-heiton sisään summerin soidessa puolustajan estelyistä huolimatta. Loppulukemat kirjattiin siis 68-70 vierailijoille.

Capitasin paras pelaaja tiukassa kamppailussa oli ehdottomasti Emma Nikula (16 pistettä/7 levypalloa/4 riistoa), joka kantoi joukkuetta avausjaksossa. Hyvää taustatukea tarjosivat Emmi Malmivirta (11/2/3 riistoa) ja Asta Sillanpää (8/8).

Nokian tehotrion ottelussa muodostivat Isabella Kaukopaasi (20/2/1 riisto), Nea Mäkelä (10/9/5 torjuntaa) ja Veera Välimaa (11/6/2 syöttöä/1 riisto).