HBA Helmi tiukoilla Kouvottarien kanssa

8.2.2016

HBA Helmi sai tehdä täyden työn perjantai illan Naisten 1-Divisioonan kärkikamppailussa Kouvottaria vastaan, ennenkuin niukka 62-59 voitto ottelusta irtosi. Helmi Centerissä nähtiin hyvätasoinen peli, jossa voitosta taisteltiin loppuun asti vierailijoiden käytyä pariin otteeseen jopa 7-10 pisteen karkumatkalla.

HBA Helmi - Kouvottaret 62-59

Ottelun ensimmäisen korin nosti HBA:n Helmi Tulonen, mutta sen jälkeen hyvällä ilmeellä koko ottelun taistellut Kouvottaret nykäisi 10-0 jakson kokeneen Reetta Piiparin johdolla. Kouvola pelasi korinalustilanteet fyysisesti kovaa ja sai HBA:n aluksi haparoimaan lähiheitoissaan. Vierasjoukkue otti tarkasti myös HBA:n 3 pisteen heittopeliä kiinni, mikä teki korinteon kotijoukkueelle vaikeaksi ja Kouvottaret määräsi ottelun tahdin.  Pikkuhiljaa HBA Helmi pääsi juonesta kiinni ja hivuttautui puoliaikaan mennessä 30-27 johtoon Helmi Tulosen heitettyä 12 pistettä kotijoukkueelle.

Ottelun toisella puoliskolla HBA:n korinteko tyrehtyi yli kolmeksi minuutiksi ja Kouvottaret karkasi jo 36-45 johtoon.  HBA jaksoi kuitenkin uskoa omaan tekemiseensä ja kohensi  puolustus- ja levypallopeliään, mikä pysäytti puolestaan vierailijoiden korinteon ja oltiin jo 43-45 lukemissa. Päätösjaksolle Kouvottaret lähti kuitenkin vielä 4 pisteen johdossa.

Sofia Rajala nosti HBA Helmen 55-54 johtoon Nina Augustinin syötöstä, kun ottelua oli 7 minuuttia jäljellä, eikä HBA enää luopunut keulapaikasta, vaikka joukkueet etenivät tasaisesti ottelun viime sekunneille asti.  Sandra Karstenin mainio puolustus pakotti lähes koko ottelun urakoineen Reetta Piiparin vaikeisiin ratkaisuihin eikä kotijoukkueen hyvä levypallopeli antanut Kouvottarille enää toista mahdollisuutta ohiheittojen jälkeen. Helmi Tulosen (25p, 11 reb) hyvä heittopeli jatkui ja myös muilta pelaajilta tuli tärkeitä onnistumisia. Aivan loppuhetkillä HBA Helmellä oli mahdollisuus kaunistella numeroita vapaaheittoviivalta, mutta alhainen onnistumisprosentti jätti taululle loppulukemat 62-59.  Näin HBA Helmi jatkaa sarjan kärjessä puhtaalla pelillä, mutta sai jo ennakkovaroituksen kevään pudotuspelien luonteesta.