Helmi Capitals II reiluun voittoon Leppävaarassa

9.2.2016

Capitals II:n ottelut SM-sarjassa jatkuivat lauantaina Espoossa, kun tytöt vierailivat Leppävaaran liikuntahallissa PuHun ja LePyn yhdistelmäjoukkue Ringsiden luona.

Ringside – Helmi Capitals II 39 – 85

Capitals II:n ottelut SM-sarjassa jatkuivat lauantaina Espoossa, kun tytöt vierailivat Leppävaaran liikuntahallissa PuHun ja LePyn yhdistelmäjoukkue Ringsiden luona. Ottelu ei tarjonnut suurta urheilujuhlaa vierasjoukkueen ollessa kaikessa askeleen edellä tahmean alun jälkeen. Capitals voitti ottelun 39 – 85 onnistuen laajalla rintamalla, neljän pelaajan tehdessä yli 10 pistettä.

Ottelu alkoi vierasjoukkueen kannalta jo perinteeksi muodostuneella hermostuneella pelillä. Heitot ja vapaat lay-upit laitettiin järjestäen ohi. Kuuden ja puolen minuutin kohdalla vierasjoukkue oli onnistunut yhdeksästä pelitilanneyrityksestä vain kerran, kun Venla Varis (13/1)oli onnistunut upottamaan kahden ja puolen minuutin kohdalla kolmosen sukan perukoille. Ketsuppipullo räjähti auki ajassa 6.33 kun ensin Mona Winter (12/3) upotti kolmosen ja heti perään ottelussa tupla-tuplan tehnyt Fanny Hulmi (12/10) naulasi kaksi kakkosta sisään.  Ja kun Iina Seilola (9/3) ja Fanny Hulmi lisäsivät johdon tilanteeseen 4-14, alkoi peli olla pelattu. Ringside yritti vielä pyristellä mukana pelissä kun Katariina Kähkönen (8/6) kavensi tilanteeksi 7-14, mutta Iina Seilola kuittasi ajollaan neljänneksen päätösnumeroiksi 7 – 16.

Kotijoukkue aloitti toisen neljänneksen pistetehtailun, mutta tämän jälkeen Capitals meni menojaan. Neljänneksen puolivälissä vierasjoukkueen johto oli 11 – 27 Elina Ariken (6/7) upotettua toisen vapaaheittonsa sisään.  Ja kun pari minuuttia myöhemmin vahvasti varsinkin ensimmäisellä puolikkaalla pelannut Iina Seilola upotti peräkkäisissä hyökkäyksissä kolmosen ja kakkosen pussin perukoille, oli tilanne jo 12 – 36 vierasjoukkue Capitalsin hyväksi. Vilma Pöyry (7/1) ja Mona Winter kaunistelivat ensimmäisen puolikkaan loppulukemiksi 17 – 41.

Pitkällä tauolla valmennus tarkensi scriinien puolustusta ja temmon ylläpitämistä. Valmennus korosti tytöille myös, ettei kotijoukkueelle saanut antaa yhtään mahdollisuutta tulla peliin mukaan, olihan Ringside tehnyt syksyllä upean nousun aina jatkoajalle saakka joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa. Kolmas neljännes alkoikin heti vierasjoukkueen vahvalla rynnistyksellä, kun Capitalsin pistekuningatar Nea Kuisma (17/8) upotti korin alta kaksi pistettä. Kotijoukkueen kavennettua vapaaheittoviivalta lisäsivät Venla Varis, Saga Ukkonen (5/4) ja Nea Kuisma johdon jo tilanteeseen 19 – 54 kun neljännestä oli pelattu neljä minuuttia. Tämän jälkeen Capitalsin tekeminen hiukan hyytyi, ja kotijoukkue pääsi pelin vauhtiin mukaan. Lopulta kolmas neljännes kirjattiin lukemin 12 – 21, ja näin tilanne ennen viimeistä neljännestä oli vierasjoukkue Capitalsille 29 – 62.

Viimeinen neljännes kulki alusta loppuun vierasjoukkueen heiluttaessa tahtipuikkoa. Capitals lisäsi johtoa neljänneksen edetessä tasaisesti, ja kun summeri soi pelin päätymisen merkiksi oli tulostaululla lukemat 39 – 85 vierasjoukkue Capitalsin hyväksi. Näin Capitals II nousi sarjataulukossa takaisin neljän parhaan joukkoon kolmanneksi kun sarjaa on pelattu kaksi kolmasosaa. Seuraavassa ottelussa ensi lauantaina vastus kovenee huomattavasti, kun Helmi Centeriin saapuu vieraaksi hyvässä vireessä oleva sarjakakkonen Tapiolan Honka.