HBA Helmi venyi jatkoaikavoittoon HNMKY:sta

16.2.2016

Perjantaina nähtiin Helmi Centerissä jälleen tasainen vääntö Naisten 1 divisioonassa, kun HBA Helmi ja HNMKY eivät saaneet otteluaan ratkaistua varsinaisella peliajalla.

Kaksi sekuntia ennen 4.jakson loppua HNMKY oli 2 pisteen johdossa 58-56, mutta Nina Augustinin käsi ei vapissut ja hän nosti kahdella onnistuneella vapaaheitollaan HBA Helmen jatkoajalle, joka päättyi HBA:n voittolukemiin  70-63.

Ottelun avausjakso oli HBA Helmen hienoista hallintaa, mutta pallo ei tahtonut löytää pussin pohjalle kummaltakaan joukkueelta, joten toiselle jaksolle lähdettiin alhaisista lukemista 12-10.  Pikkuhiljaa HNMKY sai juonesta kiinni ja käytti kokemustaan ja kokoaan korinalustilanteissa hyödyksi Emmi Järnin nostellessa pisteitä lähietäisyyksiltä.  HBA Helmen hyökkäyspeli oli tahmeaa eikä heittopelikään ollut tarkimmillaan: HBA:n ensimmäisen pisteen jaksolla teki Lotta-Maj Lahtinen (5p, 6 l) vapaaheitosta vasta kun kolme minuuttia oli pelattu.  Erika Kankfeltin(5p, 1 l) kakkonen ja kolmonen osuivat vihdoin pussin pohjalle ja HBA sai aikalisän jälkeen otetta peliin, vaikka puoliajalle lähdettiin HNMKY:n johdossa 24-29.

Kolmas jakso mentiin edelleen HNMKY:n pitäessä keulapaikkaa hallussaan.  Namikan puolustus sai HBA:n sortumaan peräti kuuteen pallonmenetykseen ja HNMKY kävi jo 35-45 johdossa Laura Vatasen heittokäden käydessä tarkasti.  Sini Mäkelän(9p, 2 l, 2 s, 2 t) ja Helmi Tulosen (13p, 8 l, 2 t) onnistuneet kolmoset nostivat HBA:n kuitenkin iskuetäisyydelle 41-47 jakson lopulla.

Viimeiselle jaksolle HBA Helmi sai vihdoin puolustuspelinsä toimimaan eikä HNMKY:n pistetili karttunut ennen kuin jaksoa oli pelattu lähes viisi minuuttia.  Hyökkäyspäässä HBA pelasi palloa korin alle, mistä Sofia Rajala (12p, 11 l, 2 t, 4 r) nosteli HBA:n jo johtoon 51-49. HNMKY ei antanut periksi ja kentällä taisteltiin jokaisessa tilanteessa.  Sandra Karstenin (8p, 10 l, 1 t) kolmonen nosti  HBA:n 56-55 johtoon, mutta Emmi Järn tasoitti pelin vapaaheitolla 30 sekuntia ennen jakson loppua.  Toisesta, ohimenneestä vapaaheitosta HNMKY vei hyökkäyslevypallon ja Maria Huitti nosti tilanteeksi  56-58 Namikalle, kun pelikellossa oli  vain 15 sekuntia jäljellä.  Bonusheitto ei enää osunut ja HBA pääsi hyökkäämään.  Ohiheiton jälkeen pallon nappasi Nina Augustin (8p, 3 l, 5 s, 2r), jota rikottiin tilanteessa ja joka tasoitti ottelun  lukemiin 58-58 ja vei sen jatkoajalle heittämällä molemmat vapaaheitot kylmähermoisesti sisään.

Jatkoaika alkoi HNMKY:n korilla, mutta virhevaikeudet (Laura Vatanen ja Maria Huitti 5 virhettä) ja HBA Helmen aktiivinen liike alkoivat kääntää ottelua HBA:n hyväksi.  Kun Sandra Karsten päätti vahvan korille ajonsa kahden pisteen koriin ja tarjoili sen jälkeen syötön Sini Mäkelän kolmen pisteen onnistuneeseen heittoon, HNMKY oli pakotettu rikkomaan HBA:n hyökkäysvauhtia.  HBA hyödynsi kuitenkin tilanteen vapaaheittoviivalta: Nina Augustin jatkoi 100% tarkkuudella ja Sofia Rajala onnistui myös.  Loppulukemat 70-63 varmistivat HBA Helmelle samalla naisten 1 divisioonan runkosarjan voiton, vaikka sarjaa on vielä pelaamatta kolme kierrosta.