B-tytöt kaatoivat TuRin

16.2.2016

B-tytöt ottivat avausvoittonsa SM-sarjassa, kun Turun Riento joutui palaamaan kotiin tappio takataskussa.

B-tytöt lähtivät sunnuntain kotipeliin voitto mielessä. Joukkue on syksystä kehittynyt suurin harppauksin ja nyt oli tiedossa ehkä henkisesti se helpoin vastus. Toki kova joukkue sekin.

Ensimmäinen erä näytti kuitenkin menevän edellisten otteluiden mallin mukaisesti ja TuRi näytti menevän menojaan. Ensimmäisellä tauolla turkulaisten johto oli jo 9 pistettä tilanteen ollessa 16-25. Toisen erän alussa TuRi kasvatti johtonsa jo 12 pisteeseen kunnes Helmen tytöt alkoivat onnistumaan laajalla rintamalla; Saaga Hurme, Vilma Juvonen ja Essi Rankinen mättivät koreja vuorollaan ja vaihdosta kentälle tullut Nanna Kunnila toi huikeasti lisää virtaa joukkueeseen. Kun toista erää oli jäljellä minuutti, toi Inkeri Hankosen lay-up Helmen jo tasoihin (37-37).  Isolle tauolle mentiin kuitenkin vierailijoiden johtaessa 42-43.

Erätauolta kentälle palasi sisuuntunut joukkue. Valitettavasti se oli Turun Riento. Ottelu näytti jo ratkeavan Turun siirtyessä 50-61 johtoon. Viimeiseen erään lähdettiin tilanteessa 56-64.

Viimeiseen erään saapui sitten aivan uudenlainen Helmi Basket. Vuorossa oli Carolina-show, kun Carolina Kert näytti miten koripalloa parhaimmillaan pelataan. Viidessä minuutissa Helmi oli päässyt jo kahden pisteen päähän (66-68). Seuraavan kahden minuutin aikana onnistujat löytyivät kuitenkin vierailijoiden joukosta ja taas kerran TuRi näytti karkaavan. Tilanne 69-75 ja pelikellossa aikaa 3:15.  Helmi Basket joutuu käyttämään viimeisen aikalisänsä.

Aikalisän jälkeen Helmen prässi toimii hienosti, eikä turkulaiset pääse enää edes ratkaisuihin. Kert onnistuu 3 pisteen heitossa kahdesti - peli on tasan 75-75 ja aikaa kellossa 1:53. Seuraavassa hyökkäyksessä Vilma Juvonen nostaa kaksi pistettä ja vie Helmen johtoon. 6 sekuntia myöhemmin TuRi tasoittaa.  Viimeiselle minuutille mennään tasatilanteessa. Kumpikin joukkue pääsee yrittämään korin tekoa kerran - onnistumatta.

Kun pelikellossa on aikaa 0:24 nappaa Vilma Juvonen puolustuslevypallon ja toimittaa pelivälineen varmasti Saaga Hurmeelle. Hurme avaa pallon laitaan Carolina Kertille joka tuo pallon rauhassa hyökkäysalueelle ja hyökkäyspeli käynnistyy. Pallo Ellen Nissiselle lähelle keskiviivaa, josta Nissinen lähtee ajamaan ohi puolustajastaan. Ovela syöttö Kertille, joka myös haastaa puolustajansa ja kolme turkulaista asettuu estämään Kertin korille ajoa. Kert vippaa pallon laitaan Nea Feltille joka ajaa voimakkaasti korille - vasemman käden nosto, vastustaja joutuu rikkomaan, mutta pallo löytää siitä huolimatta tiensä koriin. Aikaa on jäljellä enää 0:03 ja Helmi Basket on siirtynyt 79-77 johtoon. Felt asettautuu heittämään bonus heittoa. Valmentajat lopettavat hengittämisen. Pallo sukkana sisään ja Turku ottaa aikalisän.

Aikalisällä sovitut asiat toteutetaan tarkasti eikä TuRi pääse edes yrittämään tasoitusta. Helmi Basketin ensimmäinen voitto on varmistunut numeroin 80-77.

Ottelun onnistujia olivat Helmi Basketista Carolina Kert 21 pistettä, Vilma Juvonen 11 pistettä/11 levypalloa, Nea Felt 10 pistettä/15 levypalloa, Saaga Hurme 8 pistettä ja Essi Rankinen 8 pistettä. Turkulaista parhaiten osuivat Venla Määttänen 17 pistettä ja Micaela Aartia 16 pistettä.