A-tytöt kurittivat ToPoa ja Helmi Capitals varmisti paikkansa 1-divisioonan PlayOffseissa

16.2.2016

Lauantaina A-tyttöjen SM-sarjakohtaamisessa Helmi Capitals sai vieraita Munkkiniemestä ja naisten divarissa playoff-kotiedusta kamppaileva Helmi Capitals sai sunnuntain kotiottelussa vastaansa Puhuttaret Vantaalta.

Helmi Capitals – ToPo 97 – 58

Lauantaina A-tyttöjen SM-sarjakohtaamisessa Helmi Capitals sai vieraita Munkkiniemestä, kun Torpan Pojat saapui Malmille testaamaan sarjakärjen päivän kunnon.

Avausjakso oli molemminpuolista maali-ilottelua, josta selvisi että vierailijat olivat tulleet tosissaan haastaman kotijoukkueen. Kumpikaan joukkue ei saanut toisesta puolustuspäässä otetta ja komeita onnistumisia nähtiin molempien porukoiden toimesta. Ensimmäisen neljänneksen heittokilpailun vei kuitenkin Caps nimiinsä 30-24.

Toisella neljänneksellä molemmat joukkueet paransivat puolustuspään tekemistään ja helppoja heittopaikkoja ei enää siunaantunut liukuhihnalta. Kotijoukkue sai muutaman onnistumisen enemmän ja marssi puoliajalle 43-32 johtoasemassa.

Puoliajan jälkeen koritehtailu yltyi jälleen ja Capitals onnistui laajalla rintamalla juoksemaan näyttäviä nopeita hyökkäyksiä. Kaukoheittopelin myös toimiessa etumatka ToPoon kasvoi jakson aikana jo lähes 30 pisteeseen (76-50).

Viimeinen jakso noudatti samaa kaavaa kotijoukkueen materiaalin onnistuessa koko leveydellä hyökkäyspäässä. Puolustuksen myös toimiessa Capitals pääsi lyömään taululle lopulta selvät 97-58 loppulukemat.

Tasaisen hyvin esiintyneestä kotijoukkueesta voidaan nostaa esille Selina Dockery (17 pistettä/7 levypalloa/3 syöttöä/2 riistoa/1 torjunta), Nina Augustin (6/3/10 syöttöä/2 riistoa/1 torjunta) ja Sofia Rajala (13/7/2 syöttöä/1 riisto).

Vieraiden tehokkaimmat olivat Maria Hiekkamäki (12/6/2 syöttöä/2 riistoa) sekä Annukka Salminen (11/1/1 syöttö).

Helmi Capitals – Puhuttaret 80 – 78

Naisten divarissa playoff-kotiedusta kamppaileva Helmi Capitals sai sunnuntain kotiottelussa vastaansa Puhuttaret Vantaalta. Caps oli vienyt joukkueiden syksyn avauskamppailun selvin numeroin.

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä Puhuttarien johtaessa lähes koko jakson muutamalle pisteellä. Kotijoukkueella oli vaikeuksia puolustuslevypalloissa, joka kostautui useampana helppona korina. Toisessa kenttäpäädyssä kuitenkin saatiin tarvittavat onnistumiset, jotta vierailijat eivät päässeet pidemmälle karkumatkalle. Ensimmäisen kympin jälkeen tilanne oli 18-19 vieraille.

Toinen jakso jatkui molempien joukkueiden onnistumisilla hyökkäyspäässä. Puhuttaret karkasi jo viiden pisteen johtoon ennen kuin kotijoukkue nykäisi 10-0 runilla itsensä ottelun johtoon. Vieraat kuitenkin vastasivat tähän aikalisän jälkeen omalla hyvällä pelillään ja pääsi puoliajalle 37-39 johdossa.

Tauolla valmentajien painotuksen kohteena oli temmon ylläpitäminen ja puolustuksessa aggressiivisuuden lisääminen. Tämä näkyi koventuneena puolustuspelinä kolmannella neljänneksellä ja Puhuttarien pallonmenetyksistä Caps pääsi juoksemaan useamman nopean hyökkäyksen. Jakson edetessä vierasjoukkue pystyi kuitenkin hyvin vastaamaan tähän fyysisyyteen ja lisäsi jakson aikana johtoaan jälleen yhdellä pisteellä (57-60).

Viimeisellä jaksolla isot peliminuutit ja Capitalsin aggressiivisuus alkoivat näkyä jo hieman Puhuttarien peliotteissa ja kotijoukkue karkasi viiden pisteen johtoasemaan peliä ollessa kaksi ja puoli minuuttia jäljellä. Puhuttaret taisteli itsensä kuitenkin vielä peliin mukaan ja ottelun johtoon parilla onnistuneella kolmen pisteen heitolla vain 25 sekuntia ennen ottelun päätöstä. Kotijoukkueen aikalisän jälkeen Emma Nikula onnistui kuitenkin lay-upissa tasoittaen ottelun. Vierasjoukkueen aikalisät olivat tässä vaiheessa käytetty ja Emma Nikula (10 pistettä/2 levypalloa/3 syöttöä/2 riistoa/3 torjuntaa) onnistui pallonriistossa tuplauksen päätteeksi ja Elina Oravakangas (12/7/2 syöttöä/1 riisto/1 torjunta) pääsi juoksemaan voittokorin vain muutama sekunti ennen loppusummerin soittoa. Näin Capitals selviytyi lopulta 80-78 voittoon jännittävien vaiheiden jälkeen.

Capitals onnistui tällä kertaa erittäin laajalla rintamalla ja useampi pelaaja suoriutui omasta iltapuhteestaan hyvin mallikkaasti. Emman ja Elinan lisäksi Nea Kuisma (10/8/2 syöttöä/3 riistoa) pelasi vahvan pelin. Fanny Hulmi (13/5/4 riistoa) sekä Anna Kahelin (12/5/1 syöttö/1 riisto) toivat roppakaupalla energiaa ja tehoja penkiltä.

Vierasjoukkueesta aiheuttivat eniten päänvaivaa tarkasti heittänyt Petra Noponen (21/4/5 syöttöä) sekä Audrey Mulumba (16/17/3 riistoa).