B-tytöt taistelivat Catzia vastaan

22.2.2016

B-tyttöjen vaiherikas matka Lappeenrantaan päättyi yhdentoista pisteen tappioon. Viimeisessä erässä hienosti taistelemaan herännyt joukkue osoitti ottelussa hienoa asennetta.

B-tyttöjen matka SM-sarja peliin Lappeenrantaan oli tyssätä jo Korialle bussin rikkouduttua. Pienen odottelun jälkeen joukkue sai paikallisen bussiyhtiön ystävällisellä avustuksella kyydin Lappeenrantaan.

Sen verran aikataulusta myöhästyttiin, ettei alkulämmittely ja keskittyminen otteluun voinut olla ihan parhaimmalla mahdollisella tasolla. Niinpä ottelu käytännössä ratkaistiin jo ensimmäisessä erässä Catzin viedessä sen numeroin 23-7. Toisessa erässä Helmi pääsi jo ottelun tempoon mukaan ja kävi erän lopussa jo viiden pisteen päässä tilanteessa 31-26. Puoliajalle mentiin kuitenkin kotijoukkueen johtaessa numeroin 37-26.

Kolmas erä oli Helmi Basketille sysimusta. Pahimmillaan Catz johti ottelua jo 49-28 ja viimeiseen erään lähdettiin jo selvän tuntuisessa tilanteessa 52-34. Viimeisessä erässä nähtiin kuitenkin hienosti loppuun taisteleva Helmi Basket, joka parhaimmillaan nousi yhdeksän pisteen päähän (62-53). Viimeisen erän Helmi Basket voitti selkeästi 12-19, mutta aika loppui kesken ja Catz vei ottelun numeroin 64-53.

Helmi Basketin parhaat olivat Vilma Juvonen (13/9), Essi Rankinen (10/3/3 syöttöä) ja Nea Felt (8/12/5 riistoa). Catzin vahvimmat olivat Roosa Kosonen (20/19) ja Mainna Niemi (15/11).