Capitals voittoon A-tyttöjen SM-sarjassa ja naisten 1-divisioonassa

8.3.2016

A-tyttöjen SM-sarjan lauantain toisessa kamppailussa Malmilla Caps I sai vastaansa pahasti vajaamiehisen karhulalaisen PeKan vastaansa. Sunnuntain naisten divarin kotiottelussa Helmi Capitalsin tavoitteena oli päästä takaisin voittokantaan hävittyään edellisenä viikonloppuna vieraissa

Helmi Capitals I – PeKa 122 – 29

A-tyttöjen SM-sarjan lauantain toisessa kamppailussa Malmilla Caps I sai vastaansa pahasti vajaamiehisen karhulalaisen PeKan vastaansa. Kotijoukkue oli myös hieman karsitulla kokoonpanolla liikkeellä, joten pöytäkirjaan merkittiin vain seitsemän peluria molempien joukkueiden toimesta.

Ottelun juoni oli alusta asti selvä – paremman materiaalinsa turvin Caps määräsi kenttätapahtumia ja vierailijat yrittivät parhaansa sinnitellä mukana. Kotijoukkue voitti 1vs1-tilanteet järjestään molemmissa päissä kenttää ja sai sekä 5vs5- että transition-hyökkäyksissä haluamansa ratkaisun lähes joka kerta. Kun vielä puolustusintensiteetti pysyi hyvällä tasolla, niin emännät olivat karanneet jo 59-17 johtoasemaan puoliajalle mentäessä.

Kun toisella puoliajalla tekemisen taso pysyi edelleen hyvällä tasolla eikä vieraille annettu helppoja ratkaisuja, niin Capitals jatkoi johtoasemansa kasvattamista tasaisesti läpi ottelun toisen puolikkaan. Loppulukemat merkittiin lopulta 122-29 kotijoukkueelle.

Kovimmat teholukemat ottelussa kirjauttivat itselleen Sofia Rajala (36 pistettä/6 levypalloa/2 syöttöä/5 riistoa), Lotta-Maj Lahtinen (20/4/4 syöttöä/9 riistoa) ja Erika Kankfelt (15/12/4 syöttöä/5 riistoa/2 torjuntaa).

Parhaiten Capitalsin pyörityksessä pysyi vierailijoilta Elisa Lönnblad (2/16) ja Amira Nyibong (10/7).

Helmi Capitals – RaPy 83 – 69

Sunnuntain naisten divarin kotiottelussa Helmi Capitalsin tavoitteena oli päästä takaisin voittokantaan hävittyään edellisenä viikonloppuna vieraissa ToPolle. Vastaansa kotijoukkue sai raholalaisen RaPyn.

Capitalsin aggressiivinen puolustuspelaaminen tuotti avausjaksolla tulosta koko kymmenminuuttisen ajan. Kovat pallonskriinin tuplaukset ja syöttölinjojen ylipelaaminen pakotti vierasjoukkueen jakson aikana 11 pallonmenetykseen, joista kotijoukkue pääsi juoksemaan komeat 24-6 lukemat tulostaululle.

Toisella neljänneksellä vierasjoukkue pääsi jo selkeästi paremmin otteluun mukaan. Capitalsin puolustuksen hieman hellittäessä intensiteettiään, vierasjoukkue pääsi ajojen ja leikkausten päätteeksi vapaisiin heittopaikkoihin, jotka se hyödynsi hyvin prosentein. Vierailijat onnistuivat kaventamaan kotijoukkueen johtoa jakson aikana viidellä pisteellä ja puoliajalle mentiin 42-29 tilanteessa.

Kolmannella jaksolla Caps sai ajoittain taas puolustuspelaamisensa riittävälle tasolle, mutta paras terä oli jo jäänyt avauskympille. Jakson aikana hyökkäyspelaaminen toimi kuitenkin tasapainoisesti ja johtoasema kyettiin venyttämään pariinkymmeneen pisteeseen (62-42).

Viimeinen kymppi meni joukkueiden väliseksi korintekokilpailuksi, jonka aikana RaPy pääsi kaunistelemaan ottelun loppulukemia. 83-69-voitolla Capitals palasi voittokantaan ja jatkaa taistelua pudotuspelien kotiedusta Kouvottarien kanssa.

Ottelussa kunnostautui Capitalsin osalta paluun parketille jalkavaivojensa jälkeen tehnyt Janniina Koivunen (21 pistettä/8 levypalloa/1 riisto/2 torjuntaa), Anna-Sofia Tuomaala (5/4/7 syöttöä/3 riistoa/1 torjunta) sekä Emma Nikula (7/8/1 syöttö/1 torjunta).

Vieraiden parhaimmistoa olivat Anette Kangas (15/14/2 riistoa/1 torjunta), Krista Kyyrönen (9/10/4 torjuntaa) ja Saara Lehtoranta (15/8/6 syöttöä).

Capitals pelaa runkosarjan viimeiset ottelut ensi viikonloppuna, kun se lauantaina emännöi Kouvottaria Malmilla ja matkustaa seuraavana päivänä TuRin vieraaksi Turkuun.