B-tytöt olivat lähellä yllättää Namikan

8.3.2016

B-tyttöjen SM-sarjassa hienosti otteitaan parantanut Helmi Basket oli sunnuntaina yllättää paikallisvastustajansa HNMKY:n. Lopulta HNMKY oli kolme pistettä parempi numeroin 60-57.

HNMKY - Helmi Basket  60 -57

Helmi aloitti ottelun ennakkoluulottomasti ja sai HNMKY:n pois raiteiltaan. Ottelun ensimmäinen erä päättyi numeroihin 19-21.  Toisen erä alku oli kuitenkin tahmeaa taapertamista ja kesti yli viisi minuuttia ennen kuin Helmi sai aikaiseksi erä ensimmäiset pisteet Vilma Juvosen heittäessä kolmosen sisään. HNMKY oli kuitenkin ehtinyt tehdä jo 11 pistettä ja näytti karkaavan. Puoliajalle mentiin Namikan yhdeksän pisteen johdossa. Toinen erä olikin ainoa erä jonka HNMKY voitti - niin ja tietysti myös koko pelin.

Kolmannessa erässä Helmen puolustus alkoi toimia hienosti. HNMKY onnistui tekemään erässä ainoastaan 8 pistettä ja näin Helmi Basket kiri eron viimeiselle tauolle mentäessä neljään pisteeseen, 46-42.

Neljänteen erään tuli sisukas Helmi ja kun ottelun viimeistä erää oli pelattu neljä minuuttia nosti Saaga Hurme Helmi basketin johtoon (48-49). Sen jälkeen Helmelle tuli sysimusta kaksi minuuttinen, jonka HNMKY vei 11-0. Tilanne näytti siis jo selvältä, mutta Helmen tytöt löysivät vielä ylimääräistä virtaa ja kirivät eroa kiinni mutta aika loppui kesken ja näin Namika vei ottelun numeroin 60-57.

Helmen onnistujat pelissä olivat Carolina Kert (20 pistettä / 3 levypalloa / 2 syöttöä), Vilma Juvonen (15/11/1), Saaga Hurme (7/2/2) sekä Jutta Tiilikainen (5/6/1). HNMKY:n kaikki kaikessa oli upeasti onnistunut Joanna Kallela (23/3/3). Myös Ilona Sutinen kahmi pisteitä mukavasti (12).