Helmi Basket HBA selvitti tiensä naisten 1 divisioonan finaaleihin

30.3.2016

Naisten I divisioonan toinen finaalijoukkue on selvillä, kun Helmi Basket HBA murskasi Torpan Pojat kolmannessa välierässä lukemin 93-55 (44-37) ja selvitti tiensä finaaleihin otteluvoitoin 3-0.

Vierasjoukkue ToPo pysyi jälleen iskuetäisyydellä ensimmäiset 20 minuuttia taistellen runsaan määrän hyökkäyslevypalloja, joista pääsi nostelemaan koreja lähietäisyyksiltä. Myös kotijoukkueen heittopeli sujui mallikkaasti, joten kahden erän jälkeen tilanne tulostaululla oli 44-37 HBA:lle.

Puoliajan jälkeen kentälle asteli  päättäväisellä ilmeellä pelaava kotijoukkue, joka keskittyi omaan puolustuspeliinsä ja tulosta syntyi: ToPo jäi jaksolla 10 pisteeseen. HBA puolestaan jatkoi monipuolista hyökkäyspeliään ja tehtaili kolmannella jaksolla peräti 33 pistettä, mistä ToPo ei enää noussut ja HBA varmisti kolmannen välierävoittonsa ja paikan 1 divisioonan finaaleihin.

Voittajista kaksinumeroisiin tehopisteisiin ylsivät Sofia Rajala (19/8), Sandra Karsten (18/8), Helmi Tulonen (17 pistettä) ja Sini Mäkelä (11/3). Eniten levypalloja(9) keräsi Nina Augustin, joka jakeli myös 6 koriin johtanutta syöttöä.   Vierailta korkeimmat teholukemat keräsivät Emilia Kukkamäki (11/4), Kaisa  Valtakari (10/6) ja Satu Leppänen (8/6).