Helmi Basket HBA:lle voitto ensimmäisessä finaaliottelussa

1.4.2016

Helmi Tulonen loisti ensimmäisessä finaaliottelussa

Naisten I divisioonan finaalit starttasivat kotivoitolla, vaikka Kouvottaret oli lähellä aiheuttaa Helmi Basket HBA:lle kauden avaustappion. Kotijoukkue rutisti kuitenkin avausvoiton Kouvottarista jännittävien vaiheiden jälkeen lukemin 80-77 (37-34).

Kamppailu oli tasainen läpi ottelun ja suurin johto nähtiin emäntien toimesta, kun ero oli suurimmillaan yhdeksän pistettä, mutta Kouvottaret pystyi vastaamaan siihenkin hurjan ottelun pelanneen Reetta Piiparin (37/3/8 syöttöä) johdolla, jonka kädestä pallo tuntui löytävän koriin tilanteesta kuin tilanteesta.

Vieraat tasoittivat ottelun reilu puolitoista minuuttia ennen loppua Elina Mikkolan (12/2) ja Roosa Frimodigin (2/6) koreilla, mutta HBA:lle voiton varmisti kahdella onnistumisellaan niin ikään erinomaisen ottelun pelannut Helmi Tulonen (27/8). Sofia Rajala(18/7) kannatteli ottelun alussa kotijoukkuetta nostellen jo puoliaikaan mennessä 16 pistettä, ja Nina Augustin (12/7/9) urakoi tehokkaasti .

Ottelusarja jatkuu lauantaina Kouvolassa ja 3. finaaliottelu jälleen Helmi Centerissä tiistaina klo 18.30.