Naisten 1 divisioonan mestaruus katkolla Helmi Basket HBA:lle tiistaina

4.4.2016

Nina Augustin on pelannut vahvat finaalipelit

Helmi Basket HBA siirtyi 2-0 -johtoon naisten I divisioonan finaalisarjassa, kun joukkue haki vierasvoiton toisessa finaalista Kouvolassa kaadettuaan Kouvottaret lukemin 57-75 (30-32).

Ottelun ensimmäinen puoliaika eteni tasatahtia lähes kori korista, mutta toisella puoliajalla HBA hivuttautui pikkuhiljaa 8 pisteen johtoon  ja ratkaisi voiton lopullisesti päätösneljänneksellä vietyään viimeisen kymmenminuuttisen lukemin 14-24.

HBA Helmen tehokkaimpia olivat Helmi Tulonen (20/9), Sandra Karsten (15/3), Sofia Rajala (10/7) ja lähes koko ottelun urakoinut Nina Augustin (11/9/5 syöttöä). Kouvottarien ykkönen oli puolestaan ensimmäisen finaalin tapaan Reetta Piipari (26/6), mutta HBA:n puolustus onnistui pitämään muiden Kouvottarien tehot alhaisina.