A-tyttöjen SM-välierät käyntiin Helmi Capitalsin voitolla

17.4.2016

A-tyttöjen runkosarjavoittaja Helmi Capitals ei kärsinyt kauden avaustappiota vieläkään, vaan Pyrintö I kaatui lauantaina A-tyttöjen SM-välierässä Helmi Centerissä lukemin 74-53.

Helmi Capitals lähti välieräotteluun ennakkosuosikin asemassa, mutta Pyrintö aloitti ennakkoluulottomasti ja kun kotijoukkueella ei ollut tarkin heittopäivä, pysyi vierasjoukkue iskuetäisyydellä puoliaikaan asti (28-27).

Tauon jälkeen Helmi Capitals iski isomman vaihteen silmään varsinkin puolustuspäässä ja vei kolmannen jakson lukemin 20-12.  Laajemmalla rotaatiolla pelannut kotijoukkue sai energiaa Erika Kankfeltin (6 p, 5  l, 6 riistoa) ja Anna Kahelinin (6 p, 1 l, 2 r) puolustustyöskentelystä ja myös hyökkäyspelin tehokkuus parani.  Sama tahti jatkui myös päätösjaksolla ja Capitalsin painostuksen alla Pyrinnön pallonmenetysten sarakkeen loppusaldo näytti peräti 39 menetystä.  26-14 kirjattu päätösjakso varmisti emäntien 74-53 voiton.

Helmi Capitalsilta pistekärki oli Sofia Rajala (17 p, 6 l, 2 r) Sandra Karstenin (13 p, 2 l, 2 r) ja Sini Mäkelän (11 p, 4 l, 2 r) säestyksellä. Johanna Peltonen urakoi puolustuspäässä kahmien eniten levypalloja (8 l) ja riistäen pallon kolmasti.  Vieraiden ykkönen oli 18 pistettä upottanut Oona Viitala, jota naistenkin Korisliigassa kaudella pelanneet Iina Keskisaari (11 p, 10 l) ja Heta Äijänen (9 p, 11 l) tukivat vahvalla levypallopelillään. Toinen välieräottelu pelataan heti sunnuntaina Tampereella.