Pyrintö vei toisen välierän voiton Tampereella

19.4.2016

Tampereen Pyrintö aiheutti Helmi Capitalsille kauden ensimmäisen tappion Tampereella sunnuntaina pelatussa A-tyttöjen toisessa välieräottelussa lukemin 61-58, joten kolmas ja ratkaiseva välierä pelataan tiistaina klo 19.30 Helmi Centerissä.

Pyrintö sai sunnuntain otteluun lentävän lähdön tilanteeseen 7 – 1 joukkueen puolustuksen tukkiessa puolustuskorilla korinalustaa ja heittäessä hyökkäyskorilla hyvällä prosentilla pallot koriin. Helmi Capitalsille sen sijaan korinteko Pyrinnön paikkapuolustusta vastaan oli vaikeaa, ensimmäinen piste saatiin Sofia Rajalan vapaaheitosta, kun peliä oli pelattu jo 3 minuuttia, ja koko ensimmäisen jakson saldo oli 9 pistettä.  Heittopaikkoja Helmi Capitalsille kyllä aukesi, mutta Tammelan korit tuntuivat hylkivän varsinkin Capitalsin kaukoheittoja, joille kyllä avautui usein hyvin tilaa. Näin puoliaika 25-16 Pyrinnölle.

Tauon jälkeen edettiin tasatahtia Pyrinnön pitkien pelaajien Iina Keskisaaren (15 p, 7 l, 6 r) ja Heta Äijäsen (17 p, 13 l, 3 r) kuitenkin dominoidessa korinalustoja.  Capitals sai neljännellä jaksolla juonesta kiinni nostettuaan puolustusintensiteettiä ja nousi 3 pisteen päähän ottelun viime hetkillä, mutta Pyrintö kesti johtoasemassaan ja korjasi 61-58 voiton.  Helmi Capitalsilta yli kymmenen pistettä onnistuivat tekemään vain Nina Augustin (14 p, 1 l, 5 s) ja Sofia Rajala (12 p, 11 l) joukkueen heittoprosenttien jäätyä vaatimattomiksi ( 2 pisteen heitot 36 %, 3 p heitot 18 %).