Helmi Capitals A-tyttöjen SM-finaaliin

20.4.2016

Helmi Capitals jyräsi selvään 82-39 voittoon A-tyttöjen SM-sarjan kolmannessa ja ratkaisevassa semifinaalissa tiistaina Helmi Centerissä.

Sunnuntain tappio Tampereella oli selkeästi käsitelty ja joukkue määräsi ottelun tahdin heti alkuhetkistä lähtien.  Pyrintö sinnitteli tuntumassa vielä toisen jakson alkuhetket, mutta puoliaikaan mennessä Capitals oli jo 37-23 johtoasemassa Sofia Rajalan (13 p, 7 l) ja Helmi Tulosen (12 p, 8l) nosteltua koreja läheltä ja kaukaa.

Puoliajan jälkeen Helmi Capitalsin puolustus puristi Pyrinnön korinteon lähes nollille (3.jaksolla 3 pist.) ja jatkoi tehokasta hyökkäyspeliään Sandra Karstenin (15 p, 4 l), Elina Oravakankaan (9 p, 3 l),Sini Mäkelän (8 p, 3 l) ja Johanna Peltosen (6 p, 6 l) onnistumisilla.  Pyrintö yritti saada Helmi Capitalsin vauhdin jälleen pysähtymään paikkapuolustuksella, mutta tällä kertaa valmennus oli valmistellut  lääkkeet sitä vastaan ja kun Capitalsin heitot löysivät tiensä korirenkaan läpi myös hieman kauempaa, ei  voittajasta ollut epäselvyyttä.  Loppulukemat 82-35 varmistivat Helmi Capitalsille SM-sarjan finaalipaikan Tapiolan Honkaa vastaan.

Finaalit alkavat Helmi Capitalsin kotikentällä Helmi Centerissä lauantaina 23.4. kello 14:00 ja jatkuvat Tapiolan Urheiluhallissa sunnuntaina 24.4. klo 17:00.