Helmi Capitals avasi A-tyttöjen SM-finaalit voitolla

24.4.2016

A-tyttöjen 1. SM-finaali oli tiukkaa vääntöä

Helmi Capitals taisteli 81-67 voiton Tapiolan Hongasta A-tyttöjen ensimmäisessä SM-finaalissa lauantaina Helmi Centerissä.

Ottelussa oli selkeästi finaaleihin sopivaa vahvaa latausta ja ensimmäiset minuutit edettiin tasaisissa merkeissä tilanteeseen 11-11 Nina Augustinin (14 p, 2 l, 9 s) ja Helmi Tulosen (20 p, 6l) nosteltua kotijoukkueen ensimmäiset korit. Hongan fyysinen puolustus sai sen jälkeen pienoisen yliotteen ja pakotti Capitalsin neljään pallonmenetykseen, joista Honka karkasi hyökkäyspään onnistumisilla 11-22 johtoon. Vähitellen Capitals sai peliään käyntiin ja lähestyi Honkaa ensimmäisen jakson mentyä kuitenkin vierasjoukkueelle 19-25.

Toisella jaksolla Helmi Capitals vastasi Hongan haasteeseen ja kuroi eroa kiinni Sofia Rajalan (6 p, 5 l), Sandra Karstenin (8 p, 2 l, 3 s) ja Sini Mäkelän (15 p, 3 l) koreilla. Honka vastasi kuitenkin viemällä useita hyökkäyslevypalloja, joista pääsi nostelemaan koreja lähietäisyydeltä. Leila Kaajasalon (12 p, 4 l, 2 s) vapaaheitot päättivät jakson ja puoliajalle lähdettiin Hongan 36-38 johdossa.

Kolmas jakso oli edelleen tasaista taistelua jokaisessa tilanteessa. Hongan aggressiivinen puolustus sai joukkueen aikaisin virhevaikeuksiin ja Capitals pääsi hyödyntämään tilannetta vapaaheittoviivalta. Capitals sai myös puolustuslinjansa tiiviimmiksi ja siirtyi jakson lopussa 60-54 johtoon, eikä enää luopunut piikkipaikasta. Neljännen jakson puolivälissä lukemat taululla olivat jo 71-59. Honka ei luovuttanut ja nousi vielä tilanteeseen 71-63, mutta Capitals pelasi johtoasemassa järkevästi ja varmisti 81-67 voiton.

Toinen finaaliottelu pelataan heti sunnuntaina klo 17 Tapiolan urheiluhallissa, mestaruus ratkeaa kahdella voitolla.