Helmi Capitals A-tyttöjen Suomen mestari 2016

25.4.2016

SUOMEN MESTARIT 2016

Valmentaja
Valmentaja

Helmi Capitals pääsi juhlimaan A-tyttöjen Suomen mestaruutta suoraan kahden ottelun jälkeen, kun Tapiolan Honka kaatui sunnuntaina vieraskentällä Tapiolassa toistamiseen loppuluvuin 49-66.

Ottelu alkoi jälleen tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden pelatessa finaaliottelun luonteeseen sopien fyysistä puolustuspeliä. Vaikka Honka käväisi 12-6 johdossa, ei Helmi Capitals siitä häkeltynyt vaan hivuttautui pikkuhiljaa rinnalle ja ohi.  Elina Oravakangas (11 p, 5 l) latasi 6 pistettä jo ensimmäisellä jaksolla ja toi leveyttä Capitalsin ratkaisijakaartiin. Näin tauolle mentiin 14-19 lukemissa.

Toisella jaksolla taistelu jatkui ja Hongalta onnistuivat vuorotellen korinteossa Iina Salmenkivi (10 p, 8 l), Leila Kaajasalo (12 p, 8 l) ja vahvasti taistellut Kiia Vaalavirta (9 p, 5 l).  Helmi Capitals ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan johtoasemaansa ja vastasi samalla mitalla ja puoliajalle mentiin 26-29 tilanteessa.

Kolmannelle jaksolle Helmi Capitals tuli päättäväisesti Nina Augustinin (16 p, 5 l) heittäessä 7 pistettä peräkkäisissä hyökkäyksissä ja ote alkoi yhä vahvemmin siirtyä vierasjoukkueelle.  Hongan pelaajat saatiin ohjattua vaikeisiin ratkaisupaikkoihin ja Helmi Tulonen (15 p, 14 l) kahmi lähes puolet joukkueen puolustuslevypalloista, joten Honka ei saanut ohiheiton jälkeen toista yritystä.  Tulonen oli tehokas myös hyökkäyspäässä ja Helmi Capitals kasvatti johtoasemansa lukemiin 40-51 jakson loppuun mennessä.

Neljännellä jaksolla Honka yritti sitkeästi kaventaa eroa, mutta Veera Ojajärven ja Helmi Tulosen nostamien korien jälkeen pelattiin lähes kolme minuuttia ilman lisäpisteitä, kunnes Sini Mäkelän kolmen pisteen heitto upposi ja ero kasvoi 42-56 lukemiin.  Honka käytti aikalisänsä mutta ei löytänyt enää lääkkeitä Capitalsin vahvaan rynnistykseen ja summerin soidessa ero taululla oli kasvanut 49-66 lukuihin,  mikä sinetöi Helmi Capitalsin Suomen mestaruuden.

Nina Augustin palkittiin finaaliottelun parhaana ja Helmi Tulonen sai Helsingin Pyttykerhon palkinnon.

Suomen mestarit: Emmi Malmivirta, Helmi Tulonen, Erika Kankfelt, Johanna Peltonen, Anna Kahelin, Elina Oravakangas, Nina Augustin, Sini Mäkelä, Sandra Karsten, Selina Dockery, Ella Väätänen, Sofia Rajala, Nenna Lindström, Lotta-Maj Lahtinen.  Valmentajat Janne Hänninen, Risto-Matti Rousku, Lea Hakala, Jani Seilola.