Kesän ensimmäinen leiri saatiin päätökseen

16.6.2016

Kesän kohokohta eli Helmen korisleiri aloitti loman ensimmäisen viikon.

Maanantaina (6.6.) niin vanhoja tuttuja kuin uusiakin naamoja saapui aamuvarhaisessa Helmen käytäville, silloin leiriläiset vielä hiukan ujohkoissa fiiliksissä. Alkuinfon jälkeen ei kuitenkaan tarvinnut valmennusstaffin pelätä hiljaista ja rauhallista taikka tapahtumaköyhää viikkoa, sillä monista erilaisista persoonista koostuva joukko heitti ujousvaihteen syrjään ja viikko polkaistiin käyntiin. Ensimmäinen päivä koostui niin toisiin tutustumisesta kuin erittäin tärkeästä kokonaisuudesta koriksessa, perusasioista, kuten pallonkäsittely, syöttäminen ja erilaiset ratkaisutavat. Perusasioista oli helppo lähteä liikkeelle ja valmistaa leiriläisiä muiden päivien tulevia koetuksia varten. Toisen päivän aamuna ei tarvinnut enää piilotella omaa olemustaan ja kaveritkin olivat jo tuttuja, niin aamusta asti suut kävivät ja käytävillä sekä hallissa kävi jatkuvasti kova kuhina. Lajiasioissa päästiin jatkamaan, mihin edellisenä päivänä oli jääty. Jokainen sai huoltaa heittotekniikkaansa sekä yrittää todistaa paremmuuttaan erilaisissa kisoissa. Kilpailuhenkisyys ja halu olla yhä parempi ovatkin hyvä ominaisuus omassa kehittymisessä koripalloilijana ja sitä ei totisesti tästä porukasta puuttunut. Oheisharjoittelu sijoittui niin ulkona pelattaviin pallopeleihin käsi-ja jalkapallosta ultimateen kuin lipunryöstöstä kirkonrottaan. Päivän suuri hetki oli myös Jenkkeihin pelaamaan lähteneiden Ellun ja Tuulin (naisten maajoukkuepelaajat Elina Koskimies ja Tuuli Menna) vierailu. Pallot ja paidat koristuivat nimmareilla ja esittelyiden jälkeen leiriläisillä oli mahdollisuus kysellä mielellä ja kielellä olleita kysymyksiä. Jokainen varmasti nappasi itselleen myös tyttöjen vinkit kehittyä koripalloilijana mahdollisimman kovaksi ennen kuin oli aika siirtyä heittokilpailuun. Muutama heittosarja pienillä pelaajanaluilla on vielä heitettävänä, sillä tällä kertaa voittajaksi kruunattiin vierailijamme.

Kolmas päivä valkeni sateisena ja koleisena, mikä pakotti valmentajien mielikuvituksen vielä entistäkin korkeammalle tasolle. Leiriläisiä piti pystyä viihdyttämään neljän seinän sisällä ilman, että he alkaisivat hyppiä seinille. Helmen uusi tatami-sali olikin kovassa suosiossa niin erilaisiin viesteihin, peleihin, painiin kuin mittelöihinkin. Isommille vedettiin esimerkiksi akrobatiaa yhdistettynä mielen lujuutta mittaaviin kilpailuihin. Monen pelaajan ehdoton lemppari, kyykkypito, toi huimia tuloksia jokaiselta. Valmentajat olivat ymmällään voittajan 11 minuutin suorituksesta. Kun yksi ei riitä, niin jalkojen väsyttämisen jälkeen myös vatsalihakset pistettiin koetukselle lankkupitopiirissä. Pienemmät saivat hyvännäköiset kamppailut aikaan niin ultimaten sekä rapupallonkin merkeissä. Lajiosuudessa keskityttiin mm. puolustukseen. Liikennepoliisi näytti aluksi liikkumissuunnat ja apupoliisit kävivät tarkastamassa asennot. Jokaisen selvittyä tarkastuksesta kunnialla läpi erilaiset harjoitteet valmistivat pelaajat 1 vs. 1 peleihin, joita saatiin aikaiseksi hyvällä asenteella.

Alkuviikon harjoitukset olivat aikaa pelaajille nostaa taidot lomafiiliksistä ja valmistautua viimeisiin päiviin, kun erilaiset pelimuodot. 1 vs 1, 2 vs. 2, 3 vs. 3 jne. antoivat mahdollisuuden näyttää opittuja taitoja niin heittämisen, syöttämisen, pallonkäsittelyn kuin kentällä liikkumisen muodossa yhdistettynä oveluuteen. Leiripelit toivat NBA-jengit myös Helmeen, kun joukkueet pelasivat pääsystä finaaliin. Olisi ollut tylsä matkia Amerikkaa, joten leirifinaalit eivät olleet meillä taistoa Clevelandin ja Warriorsin välillä. Perjantain kohokohtana oli leiripelien lisäksi myös "50-peli", missä pelaajat olivat jaettu ryhmiin ja heidän piti noppaa heittämällä edetä erilaisten tehtävien kautta maaliin. Valmentajat saivatkin nauttia mm. laulu- ja akrobatiaesityksistä sekä vitseistä, heidät haastettiin pöytäfudikseen ja Pekka sai pelaajilta vessapaperia, koska kuulemma tarvitsi sitä eniten.

Selvästi valmennusstaffin ote oli rautainen ensimmäisestä päivästä lähtien, sillä toivomuksena treenin aiheille ehdoteltiin viikon aikana myös "Voitaisiinko harjoitella nukkumista?" ja yläkerran ruokalaan kulkeutuneet eväsretket olivat helpotuksen aikaa. Herkkusuita selvästi löytyi, sillä ruokailun jälkeinen jälkkärijäätelö kädessä sai monen silmät loistamaan kuin Naantalin aurinko. Helmen liiketalousopistossa opiskelevat opiskelijat olivat järjestäneet opiskeluprojektejaan varten esittelypäivän, joka sattui leirimme ajankohtaan sopivaksi ja leiriläisillämme oli kunnia saada osallistua pisteille opiskelijoiden harjoitteluasiakkaina. Neljällä pisteistä tarjottiin herkkuja ja tutustumisen jälkeen valmentajien olikin helppo havaita ilman kysymistäkin leiriläisten lempparit, sillä lempipaikkojen kulhot olivat tyhjät ja jokaisella pikkuvierailijalla oli kylläisen tyytyväinen hymy kasvoillaan. Tyytyväisen onnellinen, mutta väsynyt taisi olla jokaisen fiilis leiriviikon päätyttyä! Antoisa viikko takana, seuraavaa leiriä odotellessa…