ViVe parempi HBA Helmen Korisliigan avausottelussa

6.10.2016

keskiviikkona
Aloituspallo Helmi Basket HBA:n historian ensimmäisen naisten pääsarjan otteluun nousi Vimpelissä keskiviikkona

Historian ensimmäisen naisten pääsarjatason ottelunsa pelannut Helmi Basket HBA sai todeta Vimpelissä kotijoukkueen vahvemmakseen.

Historian ensimmäisen naisten pääsarjatason ottelunsa pelannut Helmi Basket HBA sai todeta Vimpelissä kotijoukkueen vahvemmakseen. Ottelu alkoi molempien joukkueiden osalta epätarkalla heittopelillä, mutta HBA:n pelaajat saivat puolustuspelinsä tiiviiksi isompaa kotijoukkuetta vastaan, joten pisteillä ei juhlittu korin lähelläkään. Puoliajalle lähdettiin vähäkorisissa lukemissa 25-25.

Kolmannelle jaksolle kotijoukkue tuli selvästi terävämmin ja kun HBA:n korinteko oli vaikeaa, pääsi ViVe niskan päälle ja repäisi eroa yllättävän nopeasti. ViVe vei kolmannen neljänneksen peräti 27-10, eikä HBA enää pystynyt kuromaan eroa kiinni.  Viimeisellä jaksolla ViVe pystyi pelaamaan johtonsa turvin rennommin ja varmisteli voittolukemat 74-54.

Vimpeli oli levypallopelissään  juuri niin kova kuin etukäteen tiedettiin ja joukkue vei levypallot nimiinsä 53-35.  Päävalmentaja Pekka Salmisen mielestä ”HBA:n ensimmäinen jakso oli hyvää tekemistä, toisella loppuivat hieman jalat ja sitä myöten pää. Kuitenkin positiivinen suoritus nuorelta joukkueelta.”

”Vimpeli antoi meille oppitunnin levypallopelaamisessa ja intensiteetin merkityksestä. Jaksoimme painaa 20 minuuttia,  mutta pienen väsyn iskiessä katosi keskittyminen ja laadukas kotijoukkue vei kolmannen erän vakuuttavasti.

Onnittelut Vimpelille. Meidän matkamme jatkuu teemalla "virheitä saa (ja pitää ) tehdä, virheistä pitää oppia! Epäonnistuakin saa ja pitää, sillä jos ei mitään yritä ei epäonnistu, mutta ei myöskään opi."

Tehokkaimmat ViVen pelaajat olivat Wilesia Hardy (19/13), Noora Järvikangas (14/3) ja Olivia Nash (11/12).  HBA:n ainoa kaksinumeroisiin lukuihin yltänyt oli ottelun lopussa tarkasti heittänyt Ella Väätänen (12/1). Joukkueen parhaana palkittiin pelinrakentaja Nina Augustin (9/2).