Helmi Basketin 06 tytöt saattoivat HBA Helmen pelaajat ensimmäiseen kotiotteluun
Helmi Basketin 06 tytöt kannustivat HBA Helmeä lauantain kotiottelussa
Sofia Rajala taisteli peräti 11 hyökkäyslevypalloa Forssan Alun korilla
FoA:n Kiana Johnson pitää hallussaan naisten Korisliigan tehopelaajan ykköspaikkaa

Helmi Basketin 06 tytöt saattoivat kotijoukkueen HBA Helmen pelaajat ensimmäiseen Korisliigan otteluun kotikentällä lauantaina ja kannustivat koko ottelun innokkaasti. HBA taistelikin tasapäisesti Forssan Alkua vastaan kotiyleisönsä tukemana naisten Korisliigan ottelussa Helmi Centerissä, mutta sai lopussa tunnustaa naisten Korisliigan ainoana tappiottomana joukkueena jatkavan Forssan paremmakseen luvuin 98-87.

Kotikentällään HBA sai heti ottelun alussa onnistumisia hyökkäyspäässä ja kun kotijoukkue paransi myös edellisessä ottelussa päänvaivaa aiheuttanutta levypallopeliään reilusti, edettiin ottelun kaksi ensimmäistä jaksoa tasaisissa merkeissä.  Sofia Rajala (25/12) taisteli hyökkäyskorilla napsien peräti 11 hyökkäyslevypalloa, Helmi Tulonen (12/13) kahmi puolustuslevypallot näppeihinsä ja kun Sini Mäkelä (14/6) ja Ella Väätänen(11/1) osuivat heitoissaan, kävi HBA jopa 46-41 johtoasemassa. Forssa pelasi kuitenkin maltilla ja tasoitti ottelun puoliaikalukemiksi 46-46.

Kolmannella jaksolla Forssan paikkapuolustus sai HBA:n epävarmoihin ratkaisuihin ja vieraat karkasivat jo 53-63 johtoon. Kotijoukkue kokosi aikalisän jälkeen itsensä ja taisteli tilanteeksi 67-73 ennen viimeistä jaksoa.  Neljännellä jaksolla Forssan amerikkalaisvahvistukset Kiana Johnson (28/4/10)  ja Tyonna Snow (21/5/6) nousivat esiin vahvoilla ratkaisuillaan ja Alku repi vähitellen eron 15 pisteeseen HBA:n korinteon takkuillessa. Kotijoukkue taisteli loppuun asti kaventaen eroa hieman, mutta HBA:n virhetilin täytyttyä Forssa pelasi järkevästi ja kaunisteli loppunumeroiksi vapaaheittoviivalta 87-98.

HBA vei nimiinsä levypallot peräti 57-38, mutta ratkaiseva ero lopputuloksen kannalta näkyi menetysten määrässä - HBA menetti pallon 25 kertaa, kun FoA taas vain kahdeksasti. HBA:n päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan joukkueen kokemattomuus näkyy juuri rutiinisuoritusten puuttumisena.  Vaikka levypallopelaaminen parani huomattavasti Vimpeli-ottelusta, saivat vastustajat aivan liikaa helppoja koreja.  Hyökkäyspelaamisen tason kohentumiseen Salminen oli myös tyytyväinen.